Powiadom mnie! Wpisz swój email, a my damy Ci znać, kiedy produkt będzie dostępny.
Email Ilość Twój e-mail zostanie wykorzystany tylko do powiadomienia Cię o dostępności.
Dzień dobry! Informujemy, że działamy normalnie. Zamówienia są realizowane na bieżąco.

Archiwum kategorii: Herbata

Herbata zielona Sencha, parzenie zielonej herbaty, właściwości zielonej herbaty

Parzenie Zielonej Herbaty Sencha, właściwości, pochodzenia, produkcja

Herbata zielona Sencha stanowi 80% produkcji w Japonii, jest to herbata bardzo dobra, choć powszechnie znana i można nawet powiedzieć pospolita. Jeśli próbowaliście mieszanek aromatyzowanych na bazie zielonej herbaty, to właśnie najprawdopodobniej była to herbata zielona Sencha.

Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie, opinie

Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar

Truskawki w Czekoladzie to nie herbata, a napar owocowy na bazie hibiskusa. Nie ma w składzie żadnych liści herbacianych, dlatego nadaje się świetnie dla dzieci, bo nie pobudza, a zawiera dużo witamy C.

Schudłem 4,1 kg w miesiąc, ale jeszcze kawał drogi przede mną: nasz Czytelnik sprawdza Dietę Pu-Erhową

Schudłem 4,1 kg w miesiąc, ale jeszcze kawał drogi przede mną: nasz Czytelnik sprawdza Dietę Pu-Erhową

Udało mi się pozbyć nadmiarowych 4,1 kg w miesiąc. W dniu 30-tych urodzin uruchomiłem dietę opartą w dużej mierze na herbacie czerwonej jako głównym wspomagaczu. Moja waga wyjściowa to prawie 105 kg. Docelowa 85 kg – więc jeszcze kawał drogi przede mną.

Herbata czerwona Pu-Erh Varadero, opinie

Czerwona herbata Pu-Erh Varadero napar

Napar czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero to jeden z najjaśniejszych Pu-Erhów aromatyzowanych, jakie miałem okazję testować. Wynika to na pewno ze składu tej smakowej herbaty: zaledwie 60% mieszanki stanowi czerwona herbata, reszta to dodatki!

Nestea Light Lemon naturalnie. Czy na pewno? Opinie

Nestea Light Lemon naturalnie. Czy na pewno? Opinie

Nestlé S.A. reklamuje swój produkt na bilbordach hasłem “Nestea Light Lemon, 30% mniej cukru, naturalnie!”. W komunikatach prasowych czytamy, że “zaletą napoju jest jego naturalność – prostota składników oraz brak konserwantów i sztucznych barwników.”

Czerwona herbata Pu-Erh Guarana: opinie, test

Pu Erh Guarana herbata

W smaku przebija się najbardziej jeżyna i porzeczką, delikatnie na końcu języka czuję malinę a nawet bławatek. Zdecydowanie pobudzająca herbata. Gorycz herbaty została złamana słodkimi owocami, co nie oznacza, że nie czuć charakterystycznej ziemistości czerwonej herbaty (przecież tylko 20% tej mieszanki herbacianej to dodatki).

Przepis na kluski ziemniaczane z zieloną herbatą

Przepis na kluski ziemniaczane z zieloną herbatą

Do zrobienia klusek ziemniaczanych z zieloną herbatą będzie nam potrzebne: pół kilograma obranych ziemniaków, sól i pieprz, 1/3 kostki masła, dwie łyżeczki zielonej sproszkowanej herbaty matcha, dwa ząbki czosnku, parmezan, jajko, i około 80g mąki.

Wszystko o czarnej herbacie, czarna herbata: oznaczenia liści

Wszystko o czarnej herbacie, czarna herbata: oznaczenia liści

Najpopularniejsza w Polsce czarna herbata ma bardzo wiele obliczy. Wszyscy ją piją, ale nie zdają sobie sprawy jak wiele jest rodzajów czarnej herbaty, skąd pochodzi i jakie ma dobre właściwości. Dlaczego warto pić czarną herbatę?

Herbata Mleczny Oolong opinie

Herbata Mleczny Oolong opinie, test

Mleczny Oolong to bardzo wyjątkowo aromatyzowana herbata. Nie ma tutaj żadnych dodatków, aromatów i innych. Jej mleczny, śmietankowy smak zawdzięcza specjalnemu procesowi przygotowania, gdzie jeszcze przed zwijaniem liści, z pomocą pary, liście wchłaniają aromat mleka.

Herbata kaktusowa, czyli herbata z opuncją

Co to za kaktus? Opuncja. Opuncja to wielka rodzina kaktusów, które rozlazły się po całym świecie, a jeden z nich czyli opuncja indyjska jest jadalna. Jest indyjska, chociaż wywodzi się z Meksyku. Jada się przede wszystkim owoce opuncji, ale kwiaty świetnie służą jako aromat do herbaty.

Jak powstała herbata ekspresowa, dlaczego Europejczycy pokochali czarną herbatę

Jak powstała herbata ekspresowa, dlaczego Europejczycy pokochali czarną herbatę

Herbata, która najlepiej się w Anglii przyjęła to była czarna herbata. Jest kilka wersji dlaczego tak się stało. Jedna na przykład mówi, że woda w Europie była kiepska i zielona herbata zdecydowanie gorzej smakowała na takiej wodzie. Czarna herbata jest zdecydowanie bardziej odporna na złej jakości wodę, dlatego Anglicy a później cała Europa pokochała czarną herbatę.

4 dobre powody, żeby parzyć herbatę na zimno

Napój izotoniczny z herbaty. Herbata zielona Long Jing na zimno

Zimne parzenie to technika, która dla wielu wydaje się być abstrakcyjna. Z angielskiego “cold brew” coraz popularniejsze wśród kawoszy, chociaż tak naprawdę to herbata znacznie wcześniej polubiła moczenie się w zimnej wodzie. Zimnoparzeniowe herbaty to pyszne i łatwe w przygotowaniu wariacje na temat dobrze znanych nam gatunków herbaty.