Powiadom mnie! Wpisz swój email, a my damy Ci znać, kiedy produkt będzie dostępny.
Email Ilość Twój e-mail zostanie wykorzystany tylko do powiadomienia Cię o dostępności.
Zamów książkę "Yerba mate w tydzień" samą lub w zestawie i użyj kuponu na darmową wysyłkę kurierem: 100%mate

Archiwum kategorii: Zdjęcia

Czarna herbata indonezyjska: Sumatra BOP

Czarna herbata indonezyjska: Sumatra BOP

Sumatra to należąca do Indonezji wyspa w Archipelagu Malajskim. Jak podaje strona “Indonesia Investments” Indonezja w 2014 roku znajdowała się na 7 miejscu wśród producentów herbaty na świecie, a jej najważniejszymi regionami produkującymi herbatę były zachodnia i centralna Jawa oraz właśnie północna Sumatra. Większość herbat produkowanych w Indonezji to herbaty czarne.

Tea Brewers Cup 2016 TBC2016 Kraków, Horeca. Wyniki, zdjęcia

Tea Brewers Cup 2016 TBC2016 Kraków, Horeca. Wyniki

18 listopada odbyła się 3 edycja pierwszych w Polsce Mistrzostw w Parzeniu Herbaty Tea Brewers Cup 2016. W dwóch kategoriach (parzenie herbaty i cuptasting) wystartowało 6 uczestników. Mistrzostwa TBC 2016 odbyły się podczas targów Horeca w Krakowie.

Herbata oolong Rou Gui. Obłędny oolong z góry Wu Yi

Rou Gui. Obłędny oolong z góry Wu Yi

Jest takie miejsce w Chinach, gdzie na skałach rośnie obłędna w smaku herbata o nazwie Rou Gui. Jest to herbata oolong, która swój wyjątkowy intensywny smak i aromat zawdzięcza oczywiście procesowi produkcji. Powstaje on dzięki silnemu paleniu w końcowej fazie produkcji.

Zielona herbata: Matcha Kyoto

4 wskazówki jak odróżnić wysokiej jakości herbatę zieloną Matcha od niskiej jakości

Matcha Kyoto smakiem zdecydowanie przewyższa chińską podróbkę. Jej smak jest zdecydowanie pełniejszy, słodkość miesza się tutaj z lekką goryczką i “rybnością”. Świetnie patrzy się w 60°C, a nawet nieco niższej temperaturze.

Parzenie zielonej herbaty: Kyoto Kukicha

Parzenie zielonej herbaty: Kukicha, Jak prawidłowo parzyć zieloną herbatę Kukicha, przepis

Znakomity słomkowy, orzeźwiający napar! Przepiękna zieleń tej herbaty i zapach działały na wszystkie zmysły. Trzy wyśmienite parzenia, ze wskazaniem na drugie (wtedy Kukicha dała z siebie wszystko).