WYDAJ 65 PLN, ZA DARMO.

Znakomity słomkowy, orzeźwiający napar! Przepiękna zieleń tej herbaty i zapach działały na wszystkie zmysły. Trzy wyśmienite parzenia, ze wskazaniem na drugie (wtedy Kukicha dała z siebie wszystko).

Czwarte parzenie to już raczej wspomnienie po wypitej przed chwilą, bardzo dobrej japońskiej herbacie.

Cztery parzenia herbaty Kyoto Kukicha

3 małe łyżeczki liści zalałem ok. 200ml wody: pierwsze parzenie: 1 min, 70°C; drugie 1:15 min, 70°C; trzecie 1:30, 80°C, czwarte 3 min, 80°C.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Taragui: przegląd marek yerba mate, opinie

Taragui to kolejna marka produkowana przez Las Marias, czyli grupę produkującą mate pod kilkoma znanymi[...]

Herbaciany grzaniec

Jesienią oraz w okresie przedświątecznym wielu z nas poszukuje rozgrzewających napojów. Jednym z pomysłów jest[...]

Przepis na kluski ziemniaczane z zieloną herbatą

Do zrobienia klusek ziemniaczanych z zieloną herbatą będzie nam potrzebne: pół kilograma obranych ziemniaków, sól[...]

Słownik Yerba Mate. Co oznaczają napisy na opakowaniach Yerba Mate

 Słownik Yerba Mate. Co oznaczają napisy na opakowaniach Yerba Mate Co oznaczają słowa na[...]

Zielona herbata z Fujian – Oczy Fenixa

Herbata zielona Oczy Fenixa produkowana jest ręcznie w Fujian z listków i pączków z kwietniowego[...]

Dlaczego kawa jest kwaśna? Kwaśność a kwasowość kawy

Kiedy zapytasz przypadkowo wybraną osobę jaką lubi kawę, w większości przypadków odpowie: NIE KWAŚNĄ! Równolegle[...]

Smoothie z ananasem i zieloną herbatą Matcha, przepis na smoothie z Matchą

Smoothie z ananasa i zielonej herbaty Matcha to pyszne i szybkie schłodzenie w upalny dzień.[...]

7 mitów dotyczących herbaty

1. Herbata czarna i zielona pochodzą z różnych roślin Jest to mit, w który chyba[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.