ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Prawidłowe zaparzenie czarnej herbaty pochodzącej z Ceylonu jest bardzo proste.

  • Wystarczy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (świeżo po zagotowaniu) i objętości 240 ml.
  • Parzenie powinno trwać 1 minutę i 30 sekund.
  • Można wykonać drugie parzenie tej herbaty: wtedy używamy wody o tej samej temperaturze i objętości, ale czas wynosi 2 minuty.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Test zaparzaczy do herbaty: zaparzacz jajko, ceramiczny, sitko, klamerka

Do testowania zaparzaczy do herbaty dostępnych na rynku użyjemy jednej miarki hibiskusa. Przetestowaliśmy: papierowe filtry,[...]

Zapisywanie notatek o herbacie: herbaciany dziennik. Czy warto?

Pomysł oczywisty: zapisywać, robić notatki. Czy warto? Zdecydowanie tak. W ten sposób nauka herbaty będzie[...]

Japonia okiem herbacianego turysty (część 2)

Jadąc do Japonii, trzeba przygotować się na kilka rzeczy. Herbata nie jest widoczna, prędzej trafimy[...]

Najwięksi eksporterzy yerba mate. Miejsce czwarte Cię zaskoczy!

Podium z Ameryki Południowej nas nie dziwi. W Europie największym eksporterem są Niemcy, póżniej Francja,[...]

Cukry i białko w herbacie, zawartość cukru i białka w herbacie

Mimo, że liście herbaty posiadają dużo białka (nawet 29,1% dla herbaty zielonej Gyokuro) i cukru[...]

Jak pić herbatę? Poradnik

Herbata to jeden z wielu produktów spożywczych dostępnych na półkach sklepów. Podobnie jak większść innych[...]

Święto Herbaty w Cieszynie, Svátek čaje 2014

Święto Herbaty to zlot miłośników tego napoju organizowany co roku na zamku w Cieszynie. Impreza[...]

Leczenie herbatą. Naturalne remedia tradycyjnej medycyny chińskiej. Recenzja książki

Sto sześćdziesiąt stron podzielono na dwie części. W pierwszej możemy poczytać co nieco o samej[...]

1 Comments

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.