ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Prawidłowe zaparzenie czarnej herbaty pochodzącej z Ceylonu jest bardzo proste.

  • Wystarczy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (świeżo po zagotowaniu) i objętości 240 ml.
  • Parzenie powinno trwać 1 minutę i 30 sekund.
  • Można wykonać drugie parzenie tej herbaty: wtedy używamy wody o tej samej temperaturze i objętości, ale czas wynosi 2 minuty.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Delter Coffee Press – opis

Delter coffee press jest kolejnym sprzętem starającym się sprostać oczekiwaniom świadomych konsumentów kawy. Tym razem[...]

Zimne parzenie (cold brew) vs. ciepłe parzenie: różnice

W zimnej wodzie dobrze rozpuszczają się aminokwasy, których obecność w naparze wiąże się z cenionymi[...]

Jak zaparzyć herbatę, żeby była smaczna – tabela

Gdy mowa o ortodoksyjnej herbacie to odpowiedź na banalne pytanie: jak parzyć, przestaje być tak[...]

2 Comments

Yerba mate suave

Yerba Mate: Suave. Oznaczenie typu yerba mate cechującej się dużymi listkami i ograniczoną zawartością kofeiny.[...]

Jaki wybrać cybuch do fajki wodnej?

Na rynku jest duży wybór różnego rodzaju cybuchów, a kiedyś na pewno nadejdzie taki dzień[...]

Bubble Tea nie taka zdrowa. Lepiej zrobić samemu, niż kupować gotową

Dystrybutorzy w procesie komponowania własnej bąbelkowej herbaty sugerują dodatki, które nie tylko nie mają nic[...]

Tatuś, ale smaczna herbatka!

Wybierającym się w świat z kocem i termosem proponuję przepis na smaczną herbatkę. Dowolną ekspresówkę[...]

Czy można mieszać bombillą w Yerba Mate, jak wkładać bombillę do Yerba Mate

Jak poprawnie wkładać bombille do Yerba Mate i co zrobić, żeby rurka do picia Mate[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.