ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Tea & Coffee World Cup 2014

11-13 lutego 2014 odbędą się po raz pierwszy w Polsce największe światowe targi kawy i herbaty Tea & Coffee World Cup.

Tea & Coffee World Cup 2014 to blisko 100 wystawców i wiele zróżnicowanych wydarzeń edukacyjnych, interaktywnych warsztatów i atrakcji, takich jak: degustacja i klasyfikacja kawy, degustacja herbaty czy parzenie i sporządzanie własnych mieszanek herbat.

W tym roku, po raz pierwszy w historii Tea & Coffee World Cup, poprzedzając otwarcie drugiego dnia targów, odbędzie się prezentacja prowadzona przez firmę Euromonitor International, specjalizującą się w monitorowaniu międzynarodowych rynków. Sesja poświęcona będzie zagadnieniom związanym z rozwijającym się rynkiem herbaty oraz jej niepodważalnymi możliwościami zyskania miana najchętniej spożywanego napoju na świecie.

Kolejnym debiutującym na targach wydarzeniem będzie degustacja najlepszych, licznie nagradzanych brazylijskich kaw, prowadzona przez Cup of Excellence. Degustacja zakończy się wielką aukcją kawy, która odbędzie się ostatniego dnia targów.

Aktualny plan hali dostępny na: www.tcworldcup.com/warsaw

Wstęp publiczności jest możliwy wyłącznie w trzecim dniu targowym (13 lutego 2014). Koszt biletu to 30 zł.

Źródło: materiały prasowe organizatora

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

7 mitów dotyczących herbaty

1. Herbata czarna i zielona pochodzą z różnych roślin Jest to mit, w który chyba[...]

Herbata uspokajająca. Herbata relaksująca. Najlepsza herbata na uspokojenie

Jeżeli poszukujecie herbaty, która was uspokoi, wyciszy i będzie świetną propozycją na skołatane nerwy wieczorem,[...]

Czy fluor i glin w herbacie jest szkodliwy, czy słodzić mate. Yerba czy herba

W pierwszym odcinku Yerba czy herba odpowiadamy między innymi na: czy można łączyć Yerbę z[...]

Yerba mate CBSe, opinie

Yerba mate CBSe nie ma szczególnie długiej tradycji w porównaniu z dinozaurami yerbowego rynku, tym[...]

Jedzenie podczas ceremonii herbacianej Chanoyu

Japońska ceremonia herbaciana jest najlepiej znaną w popkulturze. Wiele osób nie wie nawet, że istnieją[...]

Herbata ziołowa na alergię: melisa, parzenie

Melisa to zioło, które znamy głównie dzięki jego właściwościom relaksacyjnym i ułatwiającym zasypianie. Wręcz przysłowiowo[...]

1 Comments

Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno

Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]

Czy kształt czarki do herbaty ma znaczenie?

Czy naczynie, z którego degustujemy herbatę ma znaczenie? Pytanie to można rozpatrywać na wiele sposobów.[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.