ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Syfon obecnie cieszy się szczególną popularnością w Azji. W Japonii, na Tajwanie jeżeli wybierzemy się do herbaciarni to znajdziemy różne syfony, różnej pojemności, różnej konstrukcji.

Parzenie herbaty w syfonie

Syfon w połączeniu z herbatą został opracowany jako koncepcja przez właściciela firmy zajmującej się turkusową herbatą na Tajwanie. Wcześniej w syfonie parzono tylko kawę. Mówienie, że syfon jest lepszy do parzenia herbaty od innych metod, byłoby błędem. Jak każde urządzenie ma swoje wady i zalety.

Najważniejszą zaletą jest fakt, że syfon pozwala na bardzo precyzyjne mieszanie herbat podczas parzenia.

Dzięki swojej konstrukcji, parzenie w syfonie przebiega w temperaturze niższej niż 100*C. Z drugiej strony, dzięki temu, że w dolnej części syfonu panuje wyższa temperatura niż 100*C, jesteśmy w stanie zaparzyć herbatę o niespotykanym smaku.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak opisać herbatę? Smak, kolor i zapach herbaty

Często opisujemy jedynie smak herbaty, pomijając inne ważne aspekty. Aby dobrze opisać kosztowaną przez nas[...]

Termos na Yerba Mate, Yerbomos, dobry sposób na Mate w plenerze

Dziś chciałem Wam pokazać połączenie matero z termosem, czyli Yerbomos. Na dole mamy wielowarstwową ściankę,[...]

4 Comments

Miód – substytut cukru

Sezon jesienny zwraca naszą uwagę ku pewnemu zdrowemu i lubianemu dodatkowi do herbaty, którym często[...]

10 wielkich herbat chińskich

Dziesięć wielkich herbat to lista zawierająca najsłynniejsze i najbardziej cenione herbaty chińskie. Tradycja przygotowywania spisu[...]

6 kolorów herbaty. Czym jest herbata?

Pamiętajmy, że wszystkie kolory herbaty jakie możemy spotkać pochodzą od jednej rośliny. Dawno temu, gdy[...]

Herbata oolong – poradnik

Kolorów herbaty jak wiadomo jest sześć. Nie zawsze jest to takie oczywiste, a czasem niezbędne[...]

Kiszone cytryny do herbaty, przepis

Każdy, kto skosztuje czarnej herbaty lub rooibosa, zaprawionego plasterkami miodowych cytryn i odrobiną syropu z[...]

Kiedy woda ma 60,70,75,80,85,90 stopni? Po jakim czasem woda w czajniku nadaje się do parzenia herbaty?

Świeżo zagotowana woda zazwyczaj ma około 96*C Celsjusza i świetnie nadaje się do parzenia czarnej[...]

2 Comments

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.