Ciastka Hipopotamy z zieloną herbatą Matcha: zdjęcia czytelniczki

Przesyłam fotki ciastek. Mistrzem fotografii to ja nie jestem, ale coś widać. Ponieważ krojenie plasterków to raczej trudna sztuka (jakoś tak się dzieje, że ciastka to mi piękne nie wychodzą), użyłam mojej ulubionej foremki-hipopotama.

Widoczne w cieście grudki to smażona skórka – tym razem z cytryny: obraną skórkę kroi się w drobną kostkę, smaży na łyżce masła z 2-3 łyżkami stołowymi cukru. Jeżeli doda się więcej cukru i podsmaży trochę dłużej, to skórki staną się bardzo… chrupkie. Efekt dość ciekawy, poza tym ciastka zyskują świeży, cytrusowy posmak.

Dzięki za inspirację!

Pozdrawiam
Ala

Ciastka Hipopotamy z zieloną herbatą Matcha: zdjęcia czytelniczki
Ciastka Hipopotamy z zieloną herbatą Matcha: zdjęcia czytelniczki

Poznaj produkty czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu oraz ilość potrzebnych sztuk.