ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Często zdarza się, że Bombilla zatyka się, podczas picia naszej ulubionej Yerba Mate. Wtedy zastanawiamy się, dlaczego tak się dzieje i szukamy winnych: Yerba Mate jest zbyt pylasta, kupiliśmy złą Bombillę, która ma za duże otwory albo wybraliśmy zły model Bombilli. Jednak nie należy się tym bardzo przejmować i po prostu pamiętać o kilku ważnych rzeczach.

Porady na zatykającą się bombille

1. Yerba Mate w dużych opakowaniach ma duży pyłu na dole kartonika. Kiedy dochodzimy do końca paczki Yerba Mate należy wymieszać liście z pyłem z dołu. Wtedy nie zostaniemy z samym pyłem, który daje przecież największego kofeinowego kopa.

2. Najlepiej nasypać Yerba Mate do naczynia, następnie włożyć Bombillę i dopiero zalewać wodą, wtedy jest mniejsza szansa na zatykanie się naszej rurki z sitkiem do Yerby.

3. Jeśli wkładamy Bombillę po zalaniu wodą, najlepiej zatkać palcem górny otwór Bombilli (do którego przykładamy usta).

4. Podczas picia Yerba Mate unikamy mieszania Bombillą.

5. Zdecydowanie nie należy zbyt mocno pociągać Yerby przez Bombillę. Gdy czujemy, że opór jest zbyt duży: dobrze jest delikatnie przedmuchać Bombillę.

6. Jeśli mamy bardzo pylastą Yerba Mate i męczy nas picie przez Bombillę, może warto spróbować zaparzyć ją w kubku i przecedzić przez sitko? Też dobrze smakuje, a my nie będziemy się denerwować podczas picia.

7. Pamiętajcie, że Bombille, nawet wysokie modele (drogie) nie są idealne i też mogą się zatykać. To po prostu jest taki patent.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Przygotowanie yerba mate w tykwie – curado lub currado

Nowa kalebasa do picia yerba mate powinna przejść proces curado zanim zaczniemy jej używać. Proces[...]

7 rad jak kupić najlepszą kawę

Wybór kawy tylko pozornie wydaje się błahostką. Poszukując tej idealnej dla nas, na każdym kroku[...]

Herbata z Tunezji – przepis na miętową herbatę

Maghreb to obszar północno-zachodniej części kontynentu afrykańskiego. Jest to nazwa, którą Arabowie nadali ziemią na[...]

Jak zrobić herbatę z liści kawy?

Zaparzanie liści nie jest powszechną praktyką na świecie, jednak są kraje, w których nikogo nie[...]

Mrożona herbata z czarnym bzem, przepis

Do przygotowania pysznego syropu z czarnego bzu, który będzie świetnym dodatkiem do mrożonej herbaty potrzebujemy:[...]

Herbata na pasożyty

Problem pasożytów, jak się uważa jest częstszy niż się wydaje. Zaniechano już zaleceń lekarskich, by[...]

Najlepsza herbata zielona aromatyzowana

Herbat zielonych z różnymi dodatkami jest na rynku mnóstwo. Jak z tego ogromnego wyboru wybrać[...]

Herbata wyprodukowana w Szkocji

W 2014 roku na rynek trafiła pierwsza herbata wyprodukowana w Szkocji. Była dość droga z[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.