5 kroków, jak zrobić dobrą kawę w domu

5 kroków do dobrej kawy w domu:

  • Zadbaj o świeże, jasno palone ziarno
  • W miarę możliwości, zmiel kawę tuż przed zaparzeniem
  • Użyj wody o niskim stopniu zmineralizowania. Pamiętaj, że woda z kranu może negatywnie wpływać na smak, dlatego lepiej sprawdzi się butelkowana
  • Temperatura wody nie powinna przekraczać 96 stopni Celsjusza
  • Stosuj odpowiednie proporcje. Doskonale sprawdzi się 6g kawy na każde 100g wody

Życzymy udanych i smacznych eksperymentów.

Autorem tekstu jest Adam Laska, właściciel marki Kafar (kafar.info), który prowadzi szkolenia związane z przygotowywaniem kawy.

Poznaj produkty czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu oraz ilość potrzebnych sztuk.