ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Nazwa i logo Pajarito

Pajarito oznacza ptaszka, jest to afektonim, który można przetłumaczyć jako ptaszyna. Logo przedstawia ptaszka na gałęzi.

Yerba mate Pajarito Special Selection 500g
Yerba mate Pajarito Special Selection 500g

Producent Pajarito

Lauro Raats S.A. to firma założona przez Lauro Raats i jego żonę Sarę w 1956 r. Plantacje znajdują się w prowincji Itapúra w południowo-wschodniej części Paragwaju. Rozwój firmy zaowocował eksportem yerba mate do różnych krajów świata w tym do Polski od 2007 r. Obecnie plantacje Lauro Raats mają powierzchnię 300 hektarów na których produkuje się 30 ton mate dziennie. Stała kadra pracowników liczy sobie 100 osób, a bezpośrednio przy zbiorach pracuje 80 osób. Ich motto to „zrób dziś to co inni wyobrażają sobie jutro”.

Produkty Pajarito

Pajarito w swej ofercie posiada mate tradycyjną, wyselekcjonowaną, organiczną oraz wersje aromatyzowane, ziołowe z cedronem i boldo oraz cytrynowo-miętową, jest też mate palona tostada. Poza tym aromatyzowane wersje ekspresowe oraz mate instant.

Smak i aromat Pajarito

Intensywna, wyraźny, mocny smak znaczna gorycz, lekka kwaśność i cierpkość, aromat siana z nutami dymnymi, trocin, karmelu.

Yerba mate Pajarito Organiczna Organic 500g
Yerba mate Pajarito Organiczna Organic 500g

Ogólna ocena yerba mate Pajarito

Yerba mate dobrej jakości w dobrej cenie. Zyskuje pozytywne oceny i ma wielu miłośników. W mojej opinii jest bardzo intensywna i lepiej wychodzi parzona na zimno, w parzeniu gorącym wolę dodać mniejszą ilość. Sama mate nie wyróżnia się niczym, średnia ilość pyłu, średnia wielkość łodyżek, średnio pobudzająca, średnio cierpliwa. Mogłaby być punktem wyjściowym do porównywania innej mate. W tym też tkwi jej urok, jest to po prostu yerba mate. Każdy znajdzie w niej to co jest w mate najbardziej klasyczne.

Autorem tekstu jest Rafał Przybylok

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbaty polecane przez Rafała Przybyloka

Jako miłośnik herbaty, wierzcie lub nie, każdy dzień zaczynam od przynajmniej litra zielonej herbaty. Parzę[...]

Smaki kawy: profil smakowy, nuty, aromaty

Zadziwiająco często spotykam się ze stwierdzeniem: "Ja kawy nie piję, ale uwielbiam jej zapach!". Ten[...]

Herbata Darjeeling: zbiory, parzenie, umiejscowienie

Każdego roku wraz z początkiem wiosny wszyscy fani herbaty i wiosennych, świeżych smaków nagrzewają swoje[...]

1 Comments

Szósty smak herbaty? Kokumi

Jeśli ktoś zapytałby nas ile jest smaków odpowiedzielibyśmy z rozpędu, że cztery. Po chwili przypominamy[...]

Żółta herbata: właściwości i parzenie

Do właściwości żółtej herbaty zaliczyć można przede wszystkim jej niewielką zawartość kofeiny, której ma poniżej[...]

Herbata Honeybush Pomarańczowy Krem (Miodokrzew), parzenie

Herbata Honeybush Pomarańczowy Krem (Miodokrzew), parzenie. Parzenie: 1 łyżeczka Honeybusha Pomarańczowy Krem na 120 ml[...]

Herbata czarna Redmaicha. Herbaciana nowość pod lupą

Niedawno pojawiła się na rynku nowość: Redmaicha, czyli czarna herbata z Yunnanu z ryżem. Kiedy[...]

Czym jest cierpliwa herbata? Misty Green – zielona herbata

Misty Green jest dobrą startową herbatą, na której można spokojnie eksperymentować i uczyć się prawidłowego[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.