ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Tea & Coffee World Cup 2014

11-13 lutego 2014 odbędą się po raz pierwszy w Polsce największe światowe targi kawy i herbaty Tea & Coffee World Cup.

Tea & Coffee World Cup 2014 to blisko 100 wystawców i wiele zróżnicowanych wydarzeń edukacyjnych, interaktywnych warsztatów i atrakcji, takich jak: degustacja i klasyfikacja kawy, degustacja herbaty czy parzenie i sporządzanie własnych mieszanek herbat.

W tym roku, po raz pierwszy w historii Tea & Coffee World Cup, poprzedzając otwarcie drugiego dnia targów, odbędzie się prezentacja prowadzona przez firmę Euromonitor International, specjalizującą się w monitorowaniu międzynarodowych rynków. Sesja poświęcona będzie zagadnieniom związanym z rozwijającym się rynkiem herbaty oraz jej niepodważalnymi możliwościami zyskania miana najchętniej spożywanego napoju na świecie.

Kolejnym debiutującym na targach wydarzeniem będzie degustacja najlepszych, licznie nagradzanych brazylijskich kaw, prowadzona przez Cup of Excellence. Degustacja zakończy się wielką aukcją kawy, która odbędzie się ostatniego dnia targów.

Aktualny plan hali dostępny na: www.tcworldcup.com/warsaw

Wstęp publiczności jest możliwy wyłącznie w trzecim dniu targowym (13 lutego 2014). Koszt biletu to 30 zł.

Źródło: materiały prasowe organizatora

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak prawidłowo parzyć Yerba Mate, jak parzyć Yerba Mate

Często podaje się, że Yerba Mate należy parzyć 70-80*C wodą, czy to jedyne widełki w[...]

Yerba mate suave

Yerba Mate: Suave. Oznaczenie typu yerba mate cechującej się dużymi listkami i ograniczoną zawartością kofeiny.[...]

Herbata Czarna Chmura. China Yunnan Black Cloud

Zawsze jesienią w końcu nadchodzi niepohamowana fala czarnej herbaty (w przypadku chińskiej delikatnie zmieniamy kolor[...]

Yerba mate guampa

Guampa to naczynie do picia yerba mate w wersji tereré czyli zaparzonej na zimno. Wykonane[...]

Jak dobrze spienić mleko do kawy? Czego użyć zamiast spieniacza?

Dobór mleka zależy od upodobań, możemy sięgnąć po zwierzęce lub roślinne, tłuste lub o obniżonej[...]

Kawa po turecku z tygielka, porady, przepis

Tygielek, dżezwa, ibrik – pod tymi nazwami kryje się jedna z najstarszych technik parzenia kawy.[...]

Witamina K w herbacie

Osobiście polecam zacząć dzień od najprostszego koktajlu: mleko, matcha, banan i odrobina miodu. Po zmiksowaniu[...]

Herbaciane masło

Smakowo herbata pasuje do masła, czego dowodzi długa ich przyjaźń w historii herbaty. Wystarczy wspomnieć[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.