ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata czarna Indyjski Specjał, opinie

Parzenie czarnej herbaty Indyjski Specjał
96*C, jedno parzenie 2,5 minuty

Zapach i kolor naparu czarnej herbaty Indyjski Specjał
Zapach Indyjskiego Specjału przypomina grzane wino, czuję cynamon i goździki. Kolor herbaty: czerwono-brązowy.

Smak czarnej herbaty Indyjski Specjał
W smaku Indyjski specjał jest przede wszystkim herbaciany, zdecydowanie na pierwszy plan wybija się lekka goryczka czarnej herbaty z Cejlonu. Smak uzupełnia przyprawowe tło, czuję cynamon, imbir – a to wszystko jest złamane cytrynowym aromatem. Czarna herbata Indyjski Specjał to świetny napój na ponure zimowe wieczory. Myślę, że znakomicie będzie komponował się z 50-tką wódki.

Czarna herbata Indyjski Specjał: opinie, test
Czarna herbata Indyjski Specjał: opinie, test
Czarna herbata Indyjski Specjał: liście
Czarna herbata Indyjski Specjał: liście
Czarna herbata Indyjski Specjał: parzenie
Czarna herbata Indyjski Specjał: parzenie
Czarna herbata Indyjski Specjał: napar
Czarna herbata Indyjski Specjał: napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Pierwsza rozpuszczalna herbata? Cha Gao, herbaciana pasta z pu-erha

Cha Gao to najprawdopodobniej pierwsza herbata rozpuszczalna. By w paru słowach wyjaśnić czym jest Cha[...]

Gatunki i odmiany herbaty

Często możemy spotkać na opakowaniu herbaty (zwłaszcza indyjskiej) przy jej nazwie oznaczenia CL lub Ch.[...]

Wszystkie metody obróbki kawy: różnice, opinie

Metoda obróbki kawy (ang. processing) to sposób, w jaki wydobyto pestki wiśni kawowca z okrywającego[...]

Czy lepiej parzyć pod przykryciem, czy warto wylewać pierwsze parzenie, czy można pić herbatę w ciąży. Yerba czy herba #4

W czwartym wydaniu programu Yerba czy herba odpowiadamy na pytania: Czy lepszy jest szklany gaiwan[...]

1 Comments

Dlaczego herbata jest gorzka?

Zawartość substancji gorzkich w herbacie zależy od wielu czynników, ponieważ wynika z różnej ilości kofeiny[...]

Tao Chińskiej Herbaty: recenzja książki, opinie

Tao Chińskiej Herbaty, przewodnik praktyczny i kulturalny, autorstwa Ling Yun (wydawnictwo Olesiejuk) to książka o[...]

Yerba mate cedron

Yerba Mate: Cedron. Zioło pochodzące z ameryki łacińskiej dodawane często do mieszanej yerba mate con[...]

Herbata zielona Hojicha, parzenie herbaty w Shiboridashi

Hojicha to japońska, dość młoda herbata, wyprodukowana pierwszy raz w 1920 roku w Kyoto. Hojicha[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.