Aracha to rodzaj japońskiej zielonej herbaty, której smak najbardziej zbliżony jest smaku surowych liści. Jedynej obróbce jakiej podlegają zebrane liście to proces suszenia. Charakteryzuje ją mocny goryczkowy, rześki smak i aromat świeżych liści. Susz dość drobny, z dużą ilością pyłu i kawałkami łodyg.
Właściwości Arachy
Wzmacnia układ immunologiczny, doskonale oczyszcza organizm z toksyn i przyczynia się do zapobiegania chorobom nowotworowym, a to dzięki bardzo dużej ilości katechiny, jednego z najistotniejszych dla zdrowi składników zielonej herbaty.
Herbata zielona Aracha – jak parzyć?
Należy parzyć 3g na 150ml wody. Optymalna temperatura wody to 80ºC, czas 1 parzenia to 1 minuta, czas drugiego parzenia to 30 sekund. Koniecznie należy parzyć co najmniej dwukrotnie, ponieważ liście herbaty oddają w kolejnych parzeniach wiele istotnych mikroelementów.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos Funky Lemon naturalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
73 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
7 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Yerba mate saborizada
Yerba mate saborizada to oznaczenie spotykane na opakowaniach yerba mate. Odnosi się do yerba mate[...]
Herbata z konopi, właściwości, parzenie. Herbata konopna hemp tea
Napar z liści konopi jest to nowość na Polskim rynku i zarazem obiekt kontrowersji. Na[...]
4 Comments
lis
Jak zrobić dobrą kawę? 5 porad i wskazówek
Istotne jest jednak zrozumienie, że parzenie kawy to umiejętność wydobycia z ziarna odpowiedniej ilości substancji.[...]
1 Comments
kwi
Przepis na miętową mrożoną herbatę
Jak zrobić pyszną miętową mrożoną herbatę na bazie zielonej herbaty Gunpowder? Przepis jest bardzo prosty.
kwi
Herbata w stylu dziadka grandpa style
Herbata parzona w „stylu dziadka”, czyli grandpa style, to popularna w Chinach technika parzenia. W[...]
lut
Herbata w Szwajcarii
Mało powierzchni, dużo tradycji i różnorodności. Tak w wielkim skrócie możemy określić Szwajcarię. Państwo położone[...]
mar
Mrożona japońska herbata Mugicha. Najlepszy przepis na herbatę z jęczmienia. Pokeherbata
Prażona herbata z jęczmienia to bezkofeinowy napój zrobiony z ziaren jęczmienia. Herbata popularna jest w[...]
lip
Jak rozpoznać oryginalną Yerba mate i herbatę? Kody kreskowe a kraj pochodzenia
Jeśli zdarzy nam się jakiś herbaciany zakup w oryginalnym opakowaniu, warto sprawdzić czy japońska naprawdę[...]
1 Comments
lut