Adam przetestował na sobie duże codzienne dawki kofeiny z kawy. Przez pierwsze 2 tygodnie pił duże ilości kawy, aby z dnia na dzień rzucić ją na tydzień.
„W pierwszych dniach miałem bardzo negatywne doświadczenia związane z przyjmowaniem dużych dawek kofeiny, nie czułem się dobrze, mój organizm chciał ciągle pracować, a mózg mówił: idź spać. Czułem duży dysonans. Już drugiego dnia zatrułem się kofeiną i doświadczyłem efektu podobnego do kaca. Od 5 dnia spożywam 5 kaw dziennie i lepiej się czuję – nie mam problemu z zasypianiem. Mam wrażenie, że uodparniam się na działanie kofeiny. Obecnie zbliżam się do granicznej bezpieczniej dawki kofeiny, czyli około 6mg na 1 kg masy ciała.”
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata Kafar rooibos z pomarańczą 50g
Herbata rooibos słodkie espresso 50g
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos korzenne ciasteczko 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
208 Produkty
Herbata aromatyzowana
78 Produkty
Herbata zielona matcha
19 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
5 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
97 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
37 Produkty
Przeczytaj również
Jak zaparzyć yerba mate krok po kroku
Parzenie yerba mate jest dużo prostsze niż mogłoby się wydawać i łatwo wchodzi w nawyk.[...]
cze
Yerba mate Selecta. Opinie
Selecta to stara, paragwajska yerba, która w 2020 roku świętowała swoje siedemdziesięciolecie. Początki Selecty sięgają[...]
mar
Herbata marokańska przepis na parzenie, pochodzenie
Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroko lecz także w[...]
kwi
Parzenie herbaty w termosie. Jak zrobić herbatę w termosie?
W okresie jesienno zimowym często przypominamy sobie o wielce praktycznym wynalazku jakim jest termos. Możliwość[...]
2 Comments
sty
Jak rozpoznać oryginalną Yerba mate i herbatę? Kody kreskowe a kraj pochodzenia
Jeśli zdarzy nam się jakiś herbaciany zakup w oryginalnym opakowaniu, warto sprawdzić czy japońska naprawdę[...]
1 Comments
lut
Herbata biała Yin Zhen parzona na zimno i klasycznie
Yin Zhen to bez wątpienia słynna herbata. Zaliczana do jednej z dziesięciu wielkich herbat chińskich,[...]
cze
Herbata oolong Tie Guan Yin: parzenie, historia, właściwości
Herbata oolong, niebieska, lub turkusowa według innych systemów nazewnictwa. Zaliczana jest do niżej fermentowanych oolongów.[...]
lis
Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno
Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]
sie