ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Adam przetestował na sobie duże codzienne dawki kofeiny z kawy. Przez pierwsze 2 tygodnie pił duże ilości kawy, aby z dnia na dzień rzucić ją na tydzień.

„W pierwszych dniach miałem bardzo negatywne doświadczenia związane z przyjmowaniem dużych dawek kofeiny, nie czułem się dobrze, mój organizm chciał ciągle pracować, a mózg mówił: idź spać. Czułem duży dysonans. Już drugiego dnia zatrułem się kofeiną i doświadczyłem efektu podobnego do kaca. Od 5 dnia spożywam 5 kaw dziennie i lepiej się czuję – nie mam problemu z zasypianiem. Mam wrażenie, że uodparniam się na działanie kofeiny. Obecnie zbliżam się do granicznej bezpieczniej dawki kofeiny, czyli około 6mg na 1 kg masy ciała.”

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak zaparzyć yerba mate krok po kroku

Parzenie yerba mate jest dużo prostsze niż mogłoby się wydawać i łatwo wchodzi w nawyk.[...]

Yerba mate Selecta. Opinie

Selecta to stara, paragwajska yerba, która w 2020 roku świętowała swoje siedemdziesięciolecie. Początki Selecty sięgają[...]

Herbata marokańska przepis na parzenie, pochodzenie

Herbata marokańska, czyli maghrebi to napój tradycyjnie pijany nie tylko w Maroko lecz także w[...]

Parzenie herbaty w termosie. Jak zrobić herbatę w termosie?

W okresie jesienno zimowym często przypominamy sobie o wielce praktycznym wynalazku jakim jest termos. Możliwość[...]

2 Comments

Jak rozpoznać oryginalną Yerba mate i herbatę? Kody kreskowe a kraj pochodzenia

Jeśli zdarzy nam się jakiś herbaciany zakup w oryginalnym opakowaniu, warto sprawdzić czy japońska naprawdę[...]

1 Comments

Herbata biała Yin Zhen parzona na zimno i klasycznie

Yin Zhen to bez wątpienia słynna herbata. Zaliczana do jednej z dziesięciu wielkich herbat chińskich,[...]

Herbata oolong Tie Guan Yin: parzenie, historia, właściwości

Herbata oolong, niebieska, lub turkusowa według innych systemów nazewnictwa. Zaliczana jest do niżej fermentowanych oolongów.[...]

Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno

Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.