ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Prawidłowe parzenie zielonej herbaty Sencha Satsuma jest bardzo proste. Tę herbatę zieloną można parzyć 3 razy i za każdym razem uzyskać smaczną herbatę.

  • Wystarczy 3 gramy liści zalać wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza i objętości 150 ml.
  • Pierwsze parzenie powinno trwać 1 minutę.
  • Drugie parzenie to 1 minuta i 15 sekund.
  • Trzecie parzenie wynosi 1 minutę i 20 sekund.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Czy herbata to roślina?

Czy herbata to roślina? Zdecydowanie tak. Słowem herbata nazywa się także susz wykonany z liści[...]

Herbata z odchodów robaków

Istnieje pewna herbata, która budzi mieszane uczucia nawet wśród zaprawionych herbaciarzy. Jest to jedna z[...]

Poradnik: czy można schudnąć pijąc odchudzającą herbatę czerwoną Pu-Erh?

Mi udało się schudnąć w 30 dni 4,3 kg. Mamy 175 cm wzrostu, na początku[...]

2 Comments

Herbata z Nepalu. Herbata Nepalska rodzaje i zbiory

Herbata nepalska produkowana jest w sześciu najbardziej znanych regionach Ilam, Panchthar, Dhankuta, Terhathum, Sindhulpalchok i[...]

Historia Yerba Mate, pochodzenie Yerba Mate

Legenda opowiadająca o powstaniu Yerba Mate głosi, że Boginie Księżyca i Chmury przybyły zwiedzić Ziemię.[...]

F: Flowery, oznaczenie jakości herbaty

F: Flowery to jedno z literowych oznaczeń jakości herbaty. Oznacza, że jest to herbata z[...]

Konkurs Blog Roku 2013

Czajnikowy.pl bierze udział w konkursie na Blog Roku 2013. Jeśli podoba Wam się to co[...]

Herbata oolong Rou Gui. Obłędny oolong z góry Wu Yi

Jest takie miejsce w Chinach, gdzie na skałach rośnie obłędna w smaku herbata o nazwie[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.