Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie
Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 7-10 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Sezon jesienny zwraca naszą uwagę ku pewnemu zdrowemu i lubianemu dodatkowi do herbaty, którym często[...]
Zielona herbata dodaje mate nieco świeższego posmaku oraz dodatkowej porcji kofeiny i przeciwutleniaczy. Można z[...]
Ile zarabia się zbierając herbatę na Sri Lance? Sri Lanka to potężny producent herbaty i[...]
Czajnikowy.pl gościł w programie Kocham Gotować. Przygotowaliśmy Yerba Mate w owocach, a z miąższu zrobiliśmy[...]
Znane są przypadki, gdy Europejczycy, u zarania swej herbacianej historii, palili herbatę w fajkach jak[...]
Pierwszą herbatę zaparzyłam bezpośrednio kostkami lodu. Choć trzeba nieco poczekać a i ilość otrzymanej herbaty[...]
Jak kofeina działa na nasze ciało? Po wypiciu napoju z kofeiną jest ona niemalże całkowicie[...]
Jedną z bardziej znanych jaśminowych herbat w Chinach jest słynna jaśminowa smocza perła, czyli Mo[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo miło się Pani słucha. Dobra inicjatywa z tym kanałem. Ciekaw jestem, czy docelowo zamysłem jest drugie parzenie wszystkich pozycji z encyklopedii? I czy będą jakieś dłuższe produkcje z Pani udziałem :) ?