Herbata z hibiskusa, hibiskus parzenie
Parzenie: 1 łyżka hibiskusa na 150 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 5-7 min.
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Cha Gao to najprawdopodobniej pierwsza herbata rozpuszczalna. By w paru słowach wyjaśnić czym jest Cha[...]
Każdy z nas na pewno potłukł choć raz jakieś swoje ulubione naczynie do herbaty. Czy[...]
Co pewien czas nauka odkrywa nowe składniki herbaty i jej nowe właściwości prozdrowotne. Poszukiwanie eliksiru[...]
Susz ma słodki zapach, nieco przypominający mi herbaty z Darjeeling. Swoją magię zaczyna pokazywać w[...]
Peaberry, PB, ziarno perłowe czy caracol - wszystkie te nazwy odnoszą się do specyficznej, okrągłej[...]
Kawa to w potocznym rozumieniu nie tylko espresso czy domowa „zalewana”, czyli ogólnie mówiąc napar[...]
Czy warto mielić kawę w domu? Młynki przestały być nam potrzebne wraz z popularyzacją zmielonej[...]
Taiping Houkui to jedna z bardziej niezwykłych i rzadkich herbat. W Chinach jest znana od[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Kto, do ciężkiego diabła, parzy sobie 150 ml? Jestem w domu, chcę sobie zaparzyć dzbanek, a nie trzy czwarte szklanki!
150ml to standardowa miara herbacianej filiżanki. Można wierzyć lub nie, ale istnieją ludzie, którzy piją herbatę w ten sposób:)