ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha Isecha, opinie

Jesiennych smaków ciąg dalszy i tym razem japońska herbata prażona Hojicha Isecha idealnie wpasowała się w coraz to chłodniejsze i ciemniejsze wieczory.

Hojicha Isecha: liście
Hojicha Isecha: liście

Prażenie liści zielonej herbaty za każdym razem daje zaskakujące efekt. Nawet zagorzali przeciwnicy zielonej herbaty dają się zaskoczyć temu dymnemu smakowi, który jednocześnie jest lekki i delikatny, całkowicie pozbawiona zielono herbacianej goryczy. I taka również jest „Hojicha Isecha”, pełna dymnych i drewnianych nut smakowych, które balansowane są poprzez warzywną słodycz w posmaku.

Bardzo niewielka zawartość kofeiny pozwala spokojnie delektować się nią nawet późną porą. Kolor naparu całkowicie odbiega od standardowej barwy zielonych herbat japońskich, jednoznacznie przywołując na myśl co „ciemniejsze” oolongi. Jeden z jesiennych faworytów.

Kraj pochodzenia: Japonia, wyspa Honshu, prefektura Mie, plantacja Marunaka seicha.
Skład: herbata zielona.
Wygląd liści: duże kawałki liści z dolnej części krzewu i kawałki łodyg.
Kolor naparu: delikatny bursztynowy.
Metoda parzenia: 2g na 120ml.
Czas parzenia: 1. 30 sekund 2. 2 minuty.
Temperatura wody: 90 stopni.

Cena: 13zł / 50g  – 260zł / 1kg

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Do czego używano herbaty 2000 lat temu? Przepis na herbacianą zupę z cebulą

Herbata zielona, czosnek, cebula i sól: oto przepis na herbacianą zupę, którą robiono z herbaty[...]

Campesino: przegląd marek yerba mate

Paragwajska marka yerba mate Campesino uchodzi za lidera rynku w tym kraju. Posiada zakład produkcyjny[...]

1 Comments

Jak długo można trzymać Yerba mate w naczyniu? Jakie robić odstępy między kolejnymi parzeniami?

Yerba Mate można parzyć kilka razy, a nawet kilkanaście razy. Ten sam susz można zalewać[...]

4 Comments

Herbaciarnia Herbata Bytom

Herbaciarnia Herbata Bytom dane kontaktowe: telefon: 534 666 772, adres: Bytom, ul. Rycerska 3

Parzenie zielonej herbaty Bancha. Japońska herbata opinie

Bancha to jedna z niezacienianych herbat japońskich. Produkuje się ją ze starszych liści niż pozostałe[...]

Czy herbata z cytryną jest szkodliwa?

Często pojawiają się wątpliwości czy herbata z cytryną jest zdrowa. Znana wszystkim herbata czarna zawiera[...]

1 Comments

Herbata Honeybush, parzenie, właściwości

Honeybush czyli miodokrzew to świetny sposób na przeziębienie, a w lecie przygotowany na zimno daje[...]

Matchawan, czarka do matchy

Matchawan lub chawan to specjalna duża czarka używana do przygotowania japońskiej herbaty matcha. Może mieć[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.