ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata zielona Hojicha Isecha, opinie

Jesiennych smaków ciąg dalszy i tym razem japońska herbata prażona Hojicha Isecha idealnie wpasowała się w coraz to chłodniejsze i ciemniejsze wieczory.

Hojicha Isecha: liście
Hojicha Isecha: liście

Prażenie liści zielonej herbaty za każdym razem daje zaskakujące efekt. Nawet zagorzali przeciwnicy zielonej herbaty dają się zaskoczyć temu dymnemu smakowi, który jednocześnie jest lekki i delikatny, całkowicie pozbawiona zielono herbacianej goryczy. I taka również jest „Hojicha Isecha”, pełna dymnych i drewnianych nut smakowych, które balansowane są poprzez warzywną słodycz w posmaku.

Bardzo niewielka zawartość kofeiny pozwala spokojnie delektować się nią nawet późną porą. Kolor naparu całkowicie odbiega od standardowej barwy zielonych herbat japońskich, jednoznacznie przywołując na myśl co „ciemniejsze” oolongi. Jeden z jesiennych faworytów.

Kraj pochodzenia: Japonia, wyspa Honshu, prefektura Mie, plantacja Marunaka seicha.
Skład: herbata zielona.
Wygląd liści: duże kawałki liści z dolnej części krzewu i kawałki łodyg.
Kolor naparu: delikatny bursztynowy.
Metoda parzenia: 2g na 120ml.
Czas parzenia: 1. 30 sekund 2. 2 minuty.
Temperatura wody: 90 stopni.

Cena: 13zł / 50g  – 260zł / 1kg

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Zalety białej herbaty, biała herbata właściwości lecznicze

Biała herbata zawiera dwa razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata, liczne przeciwutleniacze sprawiają, że najintensywniej[...]

Herbata Da Hong Pao oolong

Herbata Da Hong Pao to wyśmienity oolong wysokiej fermentacji o specyficznych, skręconych, ciemnych listkach. Jego[...]

Yerba mate Latte, przepis na Mate Latte. Yerba mate z mlekiem

Yerba mate Latte można przygotować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki napój świetnie[...]

Herbaciarnia Czajownia Kraków

Herbaciarnia Czajownia Kraków dane kontaktowe: telefon: 664 299 306, adres: Kraków, ul.Józefa 25

Święto Herbaty w Cieszynie, Svátek čaje 2014

Święto Herbaty to zlot miłośników tego napoju organizowany co roku na zamku w Cieszynie. Impreza[...]

Analiza sensoryczna: jak degustować herbatę? (część 2)

Napar niezbędny do degustacji przygotować należy w specjalnym, standaryzowanym naczyniu które z angielskiego nazywa się[...]

Yerba mate a kawa

Często od nowicjuszy rozpoczynających przygodę z yerba mate, można usłyszeć, że pragną wypróbować ten ciekawy[...]

Poncz z herbaty. Przepis na najlepszy poncz. Świąteczne Wydanie Czajnikowy.pl

Poncz to korzenny napój pochodzący z Indii. Samo słowo pañc oznacza pięć i niektórzy dowodzą,[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.