ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Syfon obecnie cieszy się szczególną popularnością w Azji. W Japonii, na Tajwanie jeżeli wybierzemy się do herbaciarni to znajdziemy różne syfony, różnej pojemności, różnej konstrukcji.

Parzenie herbaty w syfonie

Syfon w połączeniu z herbatą został opracowany jako koncepcja przez właściciela firmy zajmującej się turkusową herbatą na Tajwanie. Wcześniej w syfonie parzono tylko kawę. Mówienie, że syfon jest lepszy do parzenia herbaty od innych metod, byłoby błędem. Jak każde urządzenie ma swoje wady i zalety.

Najważniejszą zaletą jest fakt, że syfon pozwala na bardzo precyzyjne mieszanie herbat podczas parzenia.

Dzięki swojej konstrukcji, parzenie w syfonie przebiega w temperaturze niższej niż 100*C. Z drugiej strony, dzięki temu, że w dolnej części syfonu panuje wyższa temperatura niż 100*C, jesteśmy w stanie zaparzyć herbatę o niespotykanym smaku.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Oshee Vitamin Tea Earl Grey Lemon, Zero, White Tea Jasmine, Water Detox, opinie

Przetestowaliśmy dostępne na rynku napoje Oshee związane z herbatą: Oshee Vitamin Tea Earl Grey and[...]

Herbata kaktusowa, czyli herbata z opuncją

Co to za kaktus? Opuncja. Opuncja to wielka rodzina kaktusów, które rozlazły się po całym[...]

Tymbark Next Cytryna Limonka Zielona Herbata, opinie

"Cytryna Limonka" spodoba się tylko tym którzy zasmakowaliby w łączeniu rozpuszczalnej cytrynowej herbaty z kiepskim[...]

French Press, opinie. Jak dobrze i łatwo parzyć kawę? Porady

Parzenie kawy za pomocą French Pressa rozpoczynamy od przelania naczynia wrzątkiem, aby zapobiec zbyt szybkiej[...]

Herbata mleczny oolong jako mrożona herbata z lodami waniliowymi

Herbata mleczny oolong to nie tylko wielokrotne parzenie w gaiwanie, ale także pomysł na przepyszną[...]

Lassi z matchą

Przy łączeniu Lassi i herbaty z pomocą przychodzi nam niezastąpiona, japońska matcha, której szeroki wachlarz[...]

Czy cascara to herbata? Kofeina w cascarze

W smaku cascara jest delikatnie słodka, w aromacie wyczuwa się rodzynki, czereśnie czy jabłka. Przy[...]

Herbata dla Horeca

Lokale gastronomiczne stają w obliczu ważnego wyzwania jakim jest dopasowanie serwowanej przez siebie herbaty do[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.