Feel Green kosztuje niespełna 2zł za 70 g, dlatego od samego początku nie spodziewałem się rewelacji. Nie ma tutaj mowy o osobnym pakowaniu poszczególnych torebek, a okrągłe saszetki przypominają te z Sagi. Na opakowaniu znajdziemy przepis na naszą herbatę: producent zaleca parzyć wodą o temperaturze od 75 do 90*C i robić to 1-3 minuty. Na ostatnim obrazku jest filiżanka, więc przypuszczam, że jedną torebkę należy parzyć 120-150 ml wody. W takim wypadku pierwszy rysunek z czajnikiem (który może mieć i 330 ml) możemy pominąć.
Feel Green Zielona Herbata, ekspresowa aromatyzowana o smaku grejpfrutowym ze skórką grejpfruta, skład:
- mieszanka herbaty zielonej,
- aromat,
- skórka z grejpfruta.
Parzenie i smak herbaty Feel Green
Zieloną herbatę parzyłem 2 minuty wodą o temperaturze 80*C. Napar pachnie bardzo przyjemnie, jest wyjątkowo grejpfrutowy. Niestety o herbacianym zapachu możemy zapomnieć: aromat go zdominował. Kolor Feel Green przynosi ma myśl Gunpowdera. Ale już po pierwszym łyku przekonałem się, że ten ciemny odcień zupełnie nie znajduje swojego uzasadnienia w smaku. Napar Feel Green grejpfrutowej jest bardzo delikatny. Mimo moich usilnych starań i intensywnego siorbania, w smaku czuję tylko aromat grejpfruta i żadnej zielonej herbaty. Ot: zabarwiona woda grejpfrutowa.
Postanowiłem wrzucić 2 torebki herbaty ekspresowej Feel Green do 150 ml wody, ale i to nie dało żadnego herbacianego efektu. Szkoda.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
180 Produkty
Herbata aromatyzowana
71 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Źółta herbata Kekecha – parzenie na ciepło i na zimno
Kekecha pachniała wspaniale - kakaowo, słodko, ciężko i żywicznie. Napar zaczarował mnie zupełnie kolorem -[...]
sie
Herbata po libańsku, przepis na herbatę po libańsku
Herbata libańska nie jest bardzo oryginalna, ale bardzo smaczna, aromatyczna i rozgrzewająca. Przepis na herbatę[...]
maj
Herbata na sen. Jak zrobić poduszkę z herbaty, która ułatwia zasypianie?
Poduszkę herbacianą można wykonać zarówno z herbaty świeżej jak i z wysuszonych fusów po zaparzeniu[...]
1 Comments
sty
Co dalej z herbatą? Indie, Chiny, Sri Lanka, Japonia
Czy powinniśmy się bać, że herbaty nam zabraknie? Myślę, że nie. Mamy jej spore zapasy,[...]
kwi
Herbata: dlaczego nie czaj? Pochodzenie polskiego słowa herbata
Od lat herbata była znana jako zioło lecznicze, a nie jako napój codziennego użytku (a[...]
gru
Dlaczego kawa jest kwaśna? Kawy o niskiej kwasowości
Spór o kwasowość to wynik tego, że juz dawno zapomnieliśmy, że to co pijemy, to[...]
lis
Herbata na jesienne wieczory, jak zrobić herbatę jesienną
Gdy tylko letnie upały i prażące słońce ustąpią miejsca deszczowi i wczesnym wieczorom, nasze myśli[...]
wrz
Herbata nad Morzem Karaibskim. Co pije się w San Escobar?
W Meksyku oraz okolicznych krajach, czyli także w mitycznym San Escobar popularne są raczej napoje[...]
sty