ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

5 kroków do dobrej kawy w domu:

  • Zadbaj o świeże, jasno palone ziarno
  • W miarę możliwości, zmiel kawę tuż przed zaparzeniem
  • Użyj wody o niskim stopniu zmineralizowania. Pamiętaj, że woda z kranu może negatywnie wpływać na smak, dlatego lepiej sprawdzi się butelkowana
  • Temperatura wody nie powinna przekraczać 96 stopni Celsjusza
  • Stosuj odpowiednie proporcje. Doskonale sprawdzi się 6g kawy na każde 100g wody

Życzymy udanych i smacznych eksperymentów.

Autorem tekstu jest Adam Laska, właściciel marki Kafar (kafar.info), który prowadzi szkolenia związane z przygotowywaniem kawy.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Święto Herbaty w Cieszynie, Svátek čaje 2014

Święto Herbaty to zlot miłośników tego napoju organizowany co roku na zamku w Cieszynie. Impreza[...]

Kocanka piaskowa

Napar z kocanki pachnie nieco żywicznie, w smaku zaś jest nieco przyprawowy, kojarzy się z[...]

Chakin

Chakin to mały, prostokątny ręczniczek wykonany zwykle z bawełny służący do przecierania naczyń i akcesoriów[...]

Rozpalanie fajki wodnej, sheeshy, shishy: poradnik, instrukcja, jak rozpalić fajkę wodną

Rozpalanie fajki wodnej, sheeshy, shishy: poradnik, instrukcja, jak rozpalić fajkę wodną

Herbata zielona Kokeicha. Herbata ala makaron

Jak wygląda parzenie herbaty Kokeicha? To kolejna zaskakująca sprawa w tej herbacie, ponieważ używamy wody[...]

Jak zaparzać aeropress? Opinie

Jak zrobić najlepszą kawę z aeropressu? Wygrzej urządzenie. Włóż papierowy filtr do sitka, przelej gorącą[...]

Herbata zielona Bancha

Bancha to tradycyjna japońska herbata zielona wytwarzana z liści camelia sinensis głównie na plantacjach zajmujących[...]

Herbata kukicha, bocha, czy karigane

Herbata produkowana z samych patyczków to coś niecodziennego. Wielu herbacianych entuzjastów widząc ją po raz[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.