ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

English Breakfast

Herbata czarna English Breakfast (angielska śniadaniowa) daje mocny napar o pełnym body. Pierwotnie w jej składzie znajdowała się tylko chińska herbata, jednak obecnie jest to blend (mieszanka) chińskiej i ceylońskiej herbaty. Zdarza się, że w śniadaniowej angielskiej herbacie znajdują się również liście z Assamu, Afryki i Indonezji. Jej intesywny smak świetnie komponuje się z mlekiem oraz daje solidnego porannego „kopa”.

Herbata czarna śniadaniowa English Breakfast Tea 50g
Herbata czarna śniadaniowa English Breakfast Tea 50g

Irish Breakfast

Herbata czarna Irish Breakfast (irlandzka śniadaniowa) jest mocniejsza, niż jej angielski odpowiednik. Zawiera dużą domieszkę herbaty Assam, która nadaje mieszance słodkiego smaku oraz mocnego czerwonego koloru naparu.

Herbata czarna śniadaniowa Irish Breakfast Tea 50g
Herbata czarna śniadaniowa Irish Breakfast Tea 50g

English Afternoon

Herbata czarna English Afternoon to podobna mieszanka do English Breakfast, jednak w jej składzie obserwujemy inne proporcje herbaty z Assamu i Ceylonu. Dzięki temu jest łagodniejsza w smaku, a jej lekkość idealnie pasuje do małej wieczornej przekąski (ciasteczek lub kanapeczek).

Czym różni się herbata English Breakfast od Irish Breakfast i English Afternoon?
Czym różni się herbata English Breakfast od Irish Breakfast i English Afternoon?

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Pył w yerba mate. Jak pozbyć się pyłu? Co zrobić z pyłem

Yerba mate bez pyłu jest dla dzieci i dla gringos - czyli przyjezdnych białych. Tak[...]

Lista ogrodów w prowincji Darjeeling, ogrody Darjeeling

Lista ogrodów w prowincji Darjeeling, ogrody Darjeeling. Lista ponad 80 ogrodów herbacianych rozsianych na terenie[...]

Pu-erh czerwona herbata historia, pochodzenie, produkcja: część 1

Pu-erh czerwona herbata historia, pochodzenie, produkcja.

Jak długo można trzymać Yerba mate w naczyniu? Jakie robić odstępy między kolejnymi parzeniami?

Yerba Mate można parzyć kilka razy, a nawet kilkanaście razy. Ten sam susz można zalewać[...]

4 Comments

Przepis na turecki przysmak Sahlep, sposób przygotowania

Sahlep nie jest herbatą, jest to napar ze sproszkowanej bulwy storczyka. Ceniony przysmak w Turcji.[...]

Sztuka herbaciana a filozofia

Herbata ma to do siebie, że nawet tańsza, niskiej jakości może być po prostu dobra.[...]

Herbata Czarna Chmura. China Yunnan Black Cloud

Zawsze jesienią w końcu nadchodzi niepohamowana fala czarnej herbaty (w przypadku chińskiej delikatnie zmieniamy kolor[...]

Parzenie kawy a temperatura wody

Dobranie odpowiedniej temperatury wody jest istotnym czynnikiem wpływającym na smak i jakość naparu. Powszechnym błędem[...]

2 Comments

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.