ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!

15 grudnia obchodzony jest na świecie Międzynarodowy Dzień Herbaty. Tego dnia warto zastanowić się nad tym, jaką rolę w naszym życiu odgrywa ten napój. Dzięki badaniu przeprowadzonemu przez markę herbat TET True English Tea możemy dowiedzieć się, że dla wielu Polaków picie herbaty to stały, rytualny wręcz element dnia.

Rytuał codzienności

Można śmiało stwierdzić, że herbata stanowi istotny element życia Polaków. Aż 83% badanych odpowiedziało, że pije herbatę codziennie. Ponadto aż 80% osób pije ją zazwyczaj we własnym domu. Jeśli chodzi o porę dnia, to 36% badanych parzy herbatę po południu, a 32% rozpoczyna herbatą swój dzień.

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!

Razem czy osobno?

Wartość herbaty jako napoju rodzinnego potwierdza nasze badanie. Najwięcej, bo aż 35% osób najczęściej pije ją właśnie w towarzystwie rodziny. Na drugim miejscu (25%) znalazły się osoby, które najczęściej piją herbatę sami.

Angielska herbata

Okazuje się, że Polacy najbardziej preferują angielską herbatę – aż 39% badanych wybiera ją jako ulubioną. Jeśli chodzi o ulubiony rodzaj herbaty Polaków, to w tym obszarze nie eksperymentujemy stawiając zdecydowanie na klasykę – czarną herbatę, za którą opowiedziało się 53% badanych. Natomiast 23% osób lubi najbardziej herbatę zieloną, a 13% herbatę z bergamotką.

Badanie opinii przeprowadzono na stronie internetowej TET True English Tea www.tettea.com w 2016 r.

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!

Artykuł sponsorowany.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak parzyć herbatę aromatyzowaną: czasy parzenia, wpływ wody na napar

Jak parzyć herbatę aromatyzowaną: czasy parzenia, wpływ wody na napar

Kawa Peaberry – co musisz wiedzieć

Peaberry, PB, ziarno perłowe czy caracol - wszystkie te nazwy odnoszą się do specyficznej, okrągłej[...]

Herbata oolong Rou Gui. Obłędny oolong z góry Wu Yi

Jest takie miejsce w Chinach, gdzie na skałach rośnie obłędna w smaku herbata o nazwie[...]

Prawdziwa herbata gruzińska. Herbata w Gruzji

W Gruzji produkowało się i nadal produkuje się głównie herbatę czarną. Od lat 80 metodą[...]

1 Comments

Ginko Biloba. Miłorząb Japoński

Ginko Biloba to jedyne żyjące obecnie drzewo liściaste, które jest nagonasienne. Napar z miłorzębu japońskiego[...]

Dobre miejsce na herbatę

Kto zaraził Rafała herbatą, jak trafił do herbaciarni, śmieszne historie z herbatą w tle, czyli[...]

Jak używać zaparzacza do herbaty?

Jak używać zaparzacza, aby udała nam się dobra herbata? Samo użycie nie jest trudne, właściwie[...]

Kawa na Cyprze

Cypr to kraj stojący pod znakiem kawy. Tak, jak w wiekszosci państw basenu morza Sródziemnego,[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.