ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!

15 grudnia obchodzony jest na świecie Międzynarodowy Dzień Herbaty. Tego dnia warto zastanowić się nad tym, jaką rolę w naszym życiu odgrywa ten napój. Dzięki badaniu przeprowadzonemu przez markę herbat TET True English Tea możemy dowiedzieć się, że dla wielu Polaków picie herbaty to stały, rytualny wręcz element dnia.

Rytuał codzienności

Można śmiało stwierdzić, że herbata stanowi istotny element życia Polaków. Aż 83% badanych odpowiedziało, że pije herbatę codziennie. Ponadto aż 80% osób pije ją zazwyczaj we własnym domu. Jeśli chodzi o porę dnia, to 36% badanych parzy herbatę po południu, a 32% rozpoczyna herbatą swój dzień.

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!

Razem czy osobno?

Wartość herbaty jako napoju rodzinnego potwierdza nasze badanie. Najwięcej, bo aż 35% osób najczęściej pije ją właśnie w towarzystwie rodziny. Na drugim miejscu (25%) znalazły się osoby, które najczęściej piją herbatę sami.

Angielska herbata

Okazuje się, że Polacy najbardziej preferują angielską herbatę – aż 39% badanych wybiera ją jako ulubioną. Jeśli chodzi o ulubiony rodzaj herbaty Polaków, to w tym obszarze nie eksperymentujemy stawiając zdecydowanie na klasykę – czarną herbatę, za którą opowiedziało się 53% badanych. Natomiast 23% osób lubi najbardziej herbatę zieloną, a 13% herbatę z bergamotką.

Badanie opinii przeprowadzono na stronie internetowej TET True English Tea www.tettea.com w 2016 r.

Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!
Herbata w Polsce odchodzi do lamusa? Badania pokazują, że wprost przeciwnie!

Artykuł sponsorowany.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak parzyć herbatę aromatyzowaną: woda do parzenia, przechowywanie, parzenie

Jak parzyć herbatę aromatyzowaną: woda do parzenia, przechowywanie, parzenie

Herbata miętowa: rodzaje. Mięta do picia – działanie

„Miętowy” zapach mięty to nic innego jak olejek eteryczny, który w niej występuje i zawiera[...]

Kwiat hibiskusa: rodzaje, parzenie, historia. Herbata z hibiskusa?

Napar z hibiskusa, czyli z malwy sudańskiej nazywany jest także karkade lub czerwonym złotem faraonów.[...]

Kawa zbożowa – najlepsze zamienniki (substytuty) kawy

Kawa to w potocznym rozumieniu nie tylko espresso czy domowa „zalewana”, czyli ogólnie mówiąc napar[...]

Herbata zielona Liu An Gua Pian właściwości, historia, produkcja

Smak i aromat tej herbaty opisywane są jako niezwykle orzeźwiające i roślinne. Doszukać się można[...]

Oznaczenie liści herbaty

Co oznaczają litery na opakowaniu herbaty? Na opakowaniach herbaty często można znaleźć oznaczenie literowe mówiące[...]

Sir Edward Tea Black African test, opinie

W smaku w pierwszym uderzeniu otrzymujemy garbnikową moc, a po niej już tylko kwaśna metaliczność.[...]

Herbata zielona Sencha, parzenie zielonej herbaty, właściwości zielonej herbaty

Herbata zielona Sencha stanowi 80% produkcji w Japonii, jest to herbata bardzo dobra, choć powszechnie[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.