ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Parzenie herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

96° C, jedno parzenie: 6 minut

Truskawki w Czekoladzie to nie herbata, a napar owocowy na bazie hibiskusa. Nie ma w składzie żadnych liści herbacianych, dlatego nadaje się świetnie dla dzieci, bo nie pobudza, a zawiera dużo witamy C.

Zapach i kolor naparu herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

Napar jest ciemno czerwony. Zapach herbatki jest zdecydowany, intensywny i bardzo konkretny: truskawki i czekolada. Bez żadnych wątpliwości!

Smak herbaty owocowej Truskawki w Czekoladzie

Mimo bardzo intensywnego zapachu truskawkowo-czekoladowego, smak naparu może na początku zdziwić kilka osób. Herbatka jest kwaśna, smakuje bardziej hibiskusem niż truskawkami, które pojawiają się dopiero na końcu języka (po tej kwaskowatości). Jest na to rada: odrobina cukru i napar zmienia się nie do poznania! Słodziutki smak świeżych truskawek i czekolady. To jest to!

Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie: opinie, test
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie: opinie, test
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie kawałki owoców
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie kawałki owoców
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar
Herbata owocowa Truskawki w Czekoladzie napar

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Japońska zielona herbata, której warto spróbować! Opinie

Oto lista najpopularniejszych zielonych herbat pochodzących z Japonii, których koniecznie musicie się napić.

Yerba mate: produkcja. Jak produkuje się Yerba mate?

Napój Indian z plemienia Guarani zyskuje coraz większe uznanie na całym świecie. Od czasu, gdy[...]

2 Comments

Najczęstsze pytania dotyczące kawy i odpowiedzi

Nie uważam, żeby Włosi mieli jakieś braki. Przedstawiłem Ci wyniki swoich doświadczeń w tym temacie[...]

Ile razy można parzyć Hibiskus?

Hibiskus dobrej jakości jest bardzo wydajny. Długie parzenie, nawet 10 minutowe spowoduje, że otrzymamy bardzo[...]

Jak parzyć czarną herbatę Ceylon, parzenie czarnej herbaty Ceylon Uva Shawlands

Prawidłowe zaparzenie czarnej herbaty pochodzącej z Ceylonu jest bardzo proste. Wystarczy wodą o temperaturze 95[...]

Rooibos herbata z Afryki. Herbatka dobra od stóp do głów

Czerwona herbata rooibos. Ileż razy słyszeliśmy takie określenie. Wciąż zatem warto podkreślać, że rooibos nie[...]

Historia i tradycja parzenia herbaty w Polsce

Pierwsza pisana informacja o herbacie w Polsce pochodzi z listu króla Jana Kazimierza do Ludwiki[...]

Terere: właściwości i przepis na zimną yerba mate

Tereré to popularny w Paragwaju sposób picia mate polegający na zalewaniu jej lodowatą wodą. Istnieje[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.