ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

18 listopada odbyła się 3 edycja pierwszych w Polsce Mistrzostw w Parzeniu Herbaty Tea Brewers Cup 2016. W dwóch kategoriach (parzenie herbaty i cuptasting) wystartowało 6 uczestników. Mistrzostwa TBC 2016 odbyły się podczas targów Horeca w Krakowie.

Wyniki w kategorii parzenie herbaty:

  1. Justyna Graboń 127 pkt.
  2. Paweł Staniszczak 126 pkt.
  3. Rafał Przybylok 124 pkt.
  4. Adam Ring 114 pkt.
  5. Anna Nowak-Miksa 94 pkt.
  6. Joanna Bożek 87 pkt.

 Wyniki w kategorii cup tasting:

  1. Paweł Staniszczak 30 pkt.
  2. Anna Nowak-Miksa 25 pkt.
  3. Joanna Bożek 20 pkt.
  4. Adam Ring 18 pkt.
  5. Justyna Graboń 16 pkt.
  6. Rafał Przybylok 15 pkt.

Końcowe wyniki Mistrzostw w Parzeniu Herbaty Tea Brewers Cup 2016

  1. Paweł Staniszczak 156 pkt.
  2. Justyna Graboń 143 pkt.
  3. Rafał Przybylok 139 pkt.

fot. Jadwiga Janowska

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Herbata na pasożyty

Problem pasożytów, jak się uważa jest częstszy niż się wydaje. Zaniechano już zaleceń lekarskich, by[...]

Wypicie 200 ml yerba mate równie groźne jak wypalenie 100 papierosów?

Co pewien czas pojawiają się doniesienia o rakotwórczym działaniu yerba mate. Każde nowe wyniki badań[...]

Kwiat hibiskusa: rodzaje, parzenie, historia. Herbata z hibiskusa?

Napar z hibiskusa, czyli z malwy sudańskiej nazywany jest także karkade lub czerwonym złotem faraonów.[...]

Iwan Czaj – rosyjska „herbata” (Wierzbówka kiprzyca)

Iwan czaj to napój przygotowywany z liści wierzbówki kiprzycy. Nie jest to wbrew nazwie herbata,[...]

Śmiertelna dawka kofeiny? 2 tygodnie pił 7 kaw dziennie

Adam przetestował na sobie duże codzienne dawki kofeiny z kawy. Przez pierwsze 2 tygodnie pił[...]

Najczęstsze pytania dotyczące kawy i odpowiedzi

Nie uważam, żeby Włosi mieli jakieś braki. Przedstawiłem Ci wyniki swoich doświadczeń w tym temacie[...]

Herbata artystyczna rozwijająca się, kwitnąca, jak parzyć, porady

Herbata rozwijająca się jest zawsze wykonywana ręcznie. Jest to dziedzina sztuki. Stworzenie takiej kompozycji nie[...]

Dlaczego herbata się pieni, mętnieje i ma kożuch?

Często widzimy w naszej filiżance czy kubku, że z herbatą dzieją się różne zaskakujące nas[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.