Biała herbata Lipton White Tea Raspberry opinie, recenzja
Skład: herbata biała 87,1%, aromat 10,9%, malina 2%
Biała herbata Lipton White Tea Raspberry stoi na półce w ładnym białym opakowaniu zadrukowanym malinami. W składzie maliny jest tylko 2%, za to bardzo dużo aromatu, bo blisko 11%.
Torebki piramidki pachną przyjemną słodka maliną. Producent zaleca parzyć swoją herbatę ekspresową wodą o temperaturze 90*C przez 2 minuty. Fajnie, że w intrukcji znalazła się informacja o pojemności naczynia w którym mamy ją parzyć, w tym przypadku 200ml.
Gotowy napar pachnie ciepłą wodą z sokiem malinowym, herbaty tutaj nie uświadczymy.
Po pierwszym łyku Lipton White Tea Raspberry okazuje się bardzo słabą herbatą, która jest lekko malinowa i chyba troszkę czuję kwiatowy posmak… ale jest to tak delikatna nuta, że mogę sugerować się faktem, że właśnie piję białą herbatę (która w naturze ma głęboki kwiatowo-łąkowy bukiet).
Ciekawostką jest informacja na opakowaniu: Pączki herbaty i owoce malin strannie wybrane. Nawet gdybym był skłonny zgodzić się, co do staranności wybrania (ale tego nie zrobię, bo aromat na to nie wskazuje!), to „pączki herbaty” wywołują uśmiech na mojej twarzy. Sami zobaczcie poniższe zdjęcie.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos Funky Lemon naturalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
73 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
7 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
15 książek o herbacie, które warto przeczytać + bonus
Ogólnie o herbacie traktuje wiele pozycji, lecz szybko zorientujemy się, że wiele z tych książek[...]
mar
Jaką wodą parzyć herbatę, jaka woda jest najlepsza do parzenia herbaty
Jaką wodą parzyć herbatę, jaka woda jest najlepsza do parzenia herbaty. Z odcinka dowiecie się[...]
mar
Hojicha – prażona japońska herbata
Hojicha to chyba najbardziej znana prażona japońska herbata. Należy zauważyć, że proces podprażania jest to[...]
1 Comments
sty
Herbata na wrzody żołądka. Badania
Problem choroby wrzodowej dotyczy co dziesiątego Polaka. Oczywiście nie chodzi tutaj wyłącznie o wrzody żołądka[...]
sty
Herbata oolong Tie Guan Yin: parzenie, historia, właściwości
Herbata oolong, niebieska, lub turkusowa według innych systemów nazewnictwa. Zaliczana jest do niżej fermentowanych oolongów.[...]
lis
Nikotyna w herbacie
Znane są przypadki, gdy Europejczycy, u zarania swej herbacianej historii, palili herbatę w fajkach jak[...]
sty
Yerba mate po paragwajsku – jak dobrze zaparzyć ostrokrzew?
Paragwaj ma nieco inne zwyczaje związane z piciem mate. Najpopularniejsze tutaj okazuje się tereré czyli,[...]
lip
Herbata biała Bai Mu Dan (Pai Mu Tan), poradnik
Herbaty białe cieszą się w ostatnich latach wielkim zainteresowaniem. Z jednej strony to dobrze, a[...]
sie