ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Biała herbata Lipton White Tea Raspberry opinie, recenzja

Skład: herbata biała 87,1%, aromat 10,9%, malina 2%

Biała herbata Lipton White Tea Raspberry stoi na półce w ładnym białym opakowaniu zadrukowanym malinami. W składzie maliny jest tylko 2%, za to bardzo dużo aromatu, bo blisko 11%.

Torebki piramidki pachną przyjemną słodka maliną. Producent zaleca parzyć swoją herbatę ekspresową wodą o temperaturze 90*C przez 2 minuty. Fajnie, że w intrukcji znalazła się informacja o pojemności naczynia w którym mamy ją parzyć, w tym przypadku 200ml.

Lipton White Tea Raspberry sposób parzenia
Lipton White Tea Raspberry sposób parzenia

Gotowy napar pachnie ciepłą wodą z sokiem malinowym, herbaty tutaj nie uświadczymy.

Po pierwszym łyku Lipton White Tea Raspberry okazuje się bardzo słabą herbatą, która jest lekko malinowa i chyba troszkę czuję kwiatowy posmak… ale jest to tak delikatna nuta, że mogę sugerować się faktem, że właśnie piję białą herbatę (która w naturze ma głęboki kwiatowo-łąkowy bukiet).

Lipton White Tea Raspberry torebka
Lipton White Tea Raspberry torebka

Ciekawostką jest informacja na opakowaniu: Pączki herbaty i owoce malin strannie wybrane. Nawet gdybym był skłonny zgodzić się, co do staranności wybrania (ale tego nie zrobię, bo aromat na to nie wskazuje!), to „pączki herbaty” wywołują uśmiech na mojej twarzy. Sami zobaczcie poniższe zdjęcie.

Lipton White Tea Raspberry szusz
Lipton White Tea Raspberry szusz
Lipton White Tea Raspberry w kubku
Lipton White Tea Raspberry w kubku

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

15 książek o herbacie, które warto przeczytać + bonus

Ogólnie o herbacie traktuje wiele pozycji, lecz szybko zorientujemy się, że wiele z tych książek[...]

Jaką wodą parzyć herbatę, jaka woda jest najlepsza do parzenia herbaty

Jaką wodą parzyć herbatę, jaka woda jest najlepsza do parzenia herbaty. Z odcinka dowiecie się[...]

Hojicha – prażona japońska herbata

Hojicha to chyba najbardziej znana prażona japońska herbata. Należy zauważyć, że proces podprażania jest to[...]

1 Comments

Herbata na wrzody żołądka. Badania

Problem choroby wrzodowej dotyczy co dziesiątego Polaka. Oczywiście nie chodzi tutaj wyłącznie o wrzody żołądka[...]

Herbata oolong Tie Guan Yin: parzenie, historia, właściwości

Herbata oolong, niebieska, lub turkusowa według innych systemów nazewnictwa. Zaliczana jest do niżej fermentowanych oolongów.[...]

Nikotyna w herbacie

Znane są przypadki, gdy Europejczycy, u zarania swej herbacianej historii, palili herbatę w fajkach jak[...]

Yerba mate po paragwajsku – jak dobrze zaparzyć ostrokrzew?

Paragwaj ma nieco inne zwyczaje związane z piciem mate. Najpopularniejsze tutaj okazuje się tereré czyli,[...]

Herbata biała Bai Mu Dan (Pai Mu Tan), poradnik

Herbaty białe cieszą się w ostatnich latach wielkim zainteresowaniem. Z jednej strony to dobrze, a[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.