ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Biała herbata Lipton White Tea Raspberry opinie, recenzja

Skład: herbata biała 87,1%, aromat 10,9%, malina 2%

Biała herbata Lipton White Tea Raspberry stoi na półce w ładnym białym opakowaniu zadrukowanym malinami. W składzie maliny jest tylko 2%, za to bardzo dużo aromatu, bo blisko 11%.

Torebki piramidki pachną przyjemną słodka maliną. Producent zaleca parzyć swoją herbatę ekspresową wodą o temperaturze 90*C przez 2 minuty. Fajnie, że w intrukcji znalazła się informacja o pojemności naczynia w którym mamy ją parzyć, w tym przypadku 200ml.

Lipton White Tea Raspberry sposób parzenia
Lipton White Tea Raspberry sposób parzenia

Gotowy napar pachnie ciepłą wodą z sokiem malinowym, herbaty tutaj nie uświadczymy.

Po pierwszym łyku Lipton White Tea Raspberry okazuje się bardzo słabą herbatą, która jest lekko malinowa i chyba troszkę czuję kwiatowy posmak… ale jest to tak delikatna nuta, że mogę sugerować się faktem, że właśnie piję białą herbatę (która w naturze ma głęboki kwiatowo-łąkowy bukiet).

Lipton White Tea Raspberry torebka
Lipton White Tea Raspberry torebka

Ciekawostką jest informacja na opakowaniu: Pączki herbaty i owoce malin strannie wybrane. Nawet gdybym był skłonny zgodzić się, co do staranności wybrania (ale tego nie zrobię, bo aromat na to nie wskazuje!), to „pączki herbaty” wywołują uśmiech na mojej twarzy. Sami zobaczcie poniższe zdjęcie.

Lipton White Tea Raspberry szusz
Lipton White Tea Raspberry szusz
Lipton White Tea Raspberry w kubku
Lipton White Tea Raspberry w kubku

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak należy trzymać filiżankę? Skąd moda na prostowanie małego palca?

Nieraz pewnie zastanawialiście się, jak należy trzymać filiżankę i skąd się wzięła moda na prostowanie[...]

Cruz De Malta, Amanda, Rosamonte: Test Argentyńskich Yerba Mate

Cruz De Malta, Amanda, Rosamonte - Test Yerba Mate. Porównanie trzech najpopularniejszych na polskim rynku[...]

Związki chemiczne w herbacie, polifenole, aminokwasy, enzymy, pigmenty, węglowodany, alkaloidy, minerały, substancje lotne

Najważniejszymi związkami w świeżych liściach herbaty odpowiedzialnymi za odpowiedni produkt końcowy są: polifenole, aminokwasy, enzymy,[...]

Cold brew. Zimne parzenie herbaty czarnej Assam Mangalam

Przepis na zimne parzenie herbaty czarnej Assam Mangalam: 4g herbaty czarnej Assam, 400 ml zimnej[...]

Jak herbata wpływa na organizm

Wpływ na herbaty na organizm jest znaczący, a włączenie jej do zbilansowanej diety wskazane i[...]

Jak zaparzyć yerba mate bez termometru

Yerba mate uchodzi za napój trudny do przygotowania czym zraża do siebie niektórych początkujących entuzjastów[...]

Jak zrobić samemu naturalne herbaciane kosmetyki?

O tym, że herbata zawiera wiele bardzo zdrowych składników dla naszego ciała wiadomo od dawna.[...]

Jak parzyć żółtą herbatę, właściwości, pochodzenie, produkcja żółtej herbaty

Herbata żółta wywodzi się z Chin, jak większość herbat. Dlaczego żółta? Jedni uważają, że chińczykom[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.