Mleczny Oolong to bardzo wyjątkowo aromatyzowana herbata. Nie ma tutaj żadnych dodatków, aromatów i innych. Jej mleczny, śmietankowy smak zawdzięcza specjalnemu procesowi przygotowania, gdzie jeszcze przed zwijaniem liści, z pomocą pary, liście wchłaniają aromat mleka.
Smak mlecznego oolonga
Może was zaskoczę, ale jeśli nie lubicie herbaty z mlekiem to… Mleczny Oolong wam zasmakuje! Ta herbata nie ma nic wspólnego z czarną posłodzoną herbatą zalaną krowim mlekiem o której myślicie, gdy w jednym zdaniu pojawia się mleko i herbata.
Mleczny Oolong jest bardzo łagodny i delikatny w smaku, a przyjemny posmak mleka tylko dopełnia wrażenia. Subtelny orzechowy smak herbaty Oolong został tutaj wzbogacony o puszystą śmietankę.
Parzenie herbaty mleczny oolong
Herbatę Mleczny Oolong parzymy wodą w temperaturze 96°C i na filiżankę (150 ml) używamy 1 łyżeczki herbacianego suszu. Herbatę Mleczny Oolong parzymy ok. 3 minut i kolejne parzenia wydłużamy o kolejną 1 minutę (wyjątkiem jest drugie parzenie, którego lepiej nie wydłużać), możemy ją spokojnie parzyć i 4-5 razy – jest bardzo wydajna!
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Oznaczenie zbiorów herbaty
Oznaczenia związane są ze zbiorami herbaty FF First Flush Herbata pochodząca z pierwszego zbioru, który[...]
mar
Dlaczego zielona herbata ma zielony smak? Green taste
Może kiedyś spotkaliście się przy opisie herbaty zielonej i czarnej z określeniem „green taste” lub[...]
maj
Szlachetna herbata produkowana z udziałem koników polnych
Na Tajwanie istnieje owad z rodziny koników polnych, którego wdzięczna łacińska nazwa brzmi Jacobiasca formosana.[...]
sie
Herbata relaksująca i odprężająca
Wielu z nas zmaga się ze stresem, o który w ostatnich czasach nietrudno. Stres natomiast[...]
lis
Herbata z liści kawy
Herbata z liści kawy to nie tylko nowy i modny napój. Historia tego naparu jest[...]
kwi
Podróż do Chin. Jak produkuje się herbatę? Jak żyją Chińczycy?
Jak produkuję się herbatę w prowincji Yunnan (Chiny)? Czy ludzie zajmujący się herbatą codziennie piją[...]
maj
Najpopularniejsze chińskie herbaty z prowincji Anhui
Oto kilka propozycji ze słynnej prowincji Anhui, które każdy herbaciarz powinien znać. Produkcja herbaty w[...]
sie
Kiedy woda ma 60,70,75,80,85,90 stopni? Po jakim czasem woda w czajniku nadaje się do parzenia herbaty?
Świeżo zagotowana woda zazwyczaj ma około 96*C Celsjusza i świetnie nadaje się do parzenia czarnej[...]
2 Comments
lip