Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

Do przygotowania herbaty po Hassańsku potrzebujemy cukier, który musimy karmelizować. Da nam on rewelacyjny, słodki karmelowy posmak. Do tego herbata czarna Cejlońska. Dobrze jest też dodać ziarna kardamonu, przyjemnego afrodyzjaku. Herbata Hassańska świetnie nadaje się do przygotowywania w jesienną szarugę. Jest to gorąca, rozgrzewająca, pikantna herbata.

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

1. 3 łyżki stołowe cukru trzcinowego zalewamy około 4 łyżkami wody i gotujemy, aż do uzyskania karmelowego koloru i zapachu (cały czas mieszając).

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

2. Wrzucamy rozłupane ziarna kardamonu.

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

3. Wsypujemy liście herbaty, dzbanek uzupełniamy wodą i zagotowujemy.

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

4. Herbatę po Hassańsku przecedzamy do szklanek i gotowe!

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku
Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

Poznaj produkty czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu oraz ilość potrzebnych sztuk.