ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Prawidłowe zaparzenie czarnej herbaty pochodzącej z Ceylonu jest bardzo proste.

  • Wystarczy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (świeżo po zagotowaniu) i objętości 240 ml.
  • Parzenie powinno trwać 1 minutę i 30 sekund.
  • Można wykonać drugie parzenie tej herbaty: wtedy używamy wody o tej samej temperaturze i objętości, ale czas wynosi 2 minuty.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Yerba mate, wartości odżywcze Yerba mate Amanda

Zawartość wartości odżywczych w Yerba mate Amanda. Wartości odżywcze w 50g Yerba mate zaparzonych 500ml[...]

Herbata Rooibos

Rooibos nie jest herbatą. Jest to roślina niespokrewniona z herbatą. Herbata czyli Camellia sinensis jest[...]

1 Comments

Czy warto pić herbatę podczas pandemii?

Poza zaleceniami lekarzy, czyli dobrym snem, dużą ilością wody, zdrową dietą i aktywnym trybem życia,[...]

Herbata czerwona Pu-Erh Varadero, opinie

Napar czerwonej herbaty Pu-Erh Varadero to jeden z najjaśniejszych Pu-Erhów aromatyzowanych, jakie miałem okazję testować.[...]

Herbata zielona Bancha, parzenie herbaty zielonej Bancha

Zielona herbata Bancha wywodzi się z Japonii i nie jest produkowana jako „główny produkt”. Do[...]

Co z tymi Darjeelingami?

Miłośnicy herbat czarnych z Darjeeling są od pewnego czasu zaniepokojeni. Zauważają pewne zmiany w aromacie[...]

Portugalska herbata. Herbata z Azorów

Pierwsze swoje własne plantacje herbaciane Portugalczycy założyli jednak nie na Azorach lecz w Brazylii, w[...]

Herbata w stylu dziadka grandpa style

Herbata parzona w „stylu dziadka”, czyli grandpa style, to popularna w Chinach technika parzenia. W[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.