ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Prawidłowe zaparzenie czarnej herbaty pochodzącej z Ceylonu jest bardzo proste.

  • Wystarczy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (świeżo po zagotowaniu) i objętości 240 ml.
  • Parzenie powinno trwać 1 minutę i 30 sekund.
  • Można wykonać drugie parzenie tej herbaty: wtedy używamy wody o tej samej temperaturze i objętości, ale czas wynosi 2 minuty.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Czarka energetycznej herbaty

Według medycyny chińskiej, każdy płyn czy pokarm posiada w sobie jakąś wartość energetyczną. Mamy jesień,[...]

Yerba Mate Ognista

Yerba Mate Ognista. Czysta brazylijska Yerba Mate palona ma charakterystyczny prażony smak, nieco zbliżony do[...]

Działanie odchudzające yerba mate. Najlepsza yerba mate na odchudzanie, właściwości

Przeprowadzono w ostatnich latach wiele badań laboratoryjnych na ten odchudzających właściwości yerba mate, ponieważ świat[...]

Herbata biała Bai Mu Dan (Pai Mu Tan), poradnik

Herbaty białe cieszą się w ostatnich latach wielkim zainteresowaniem. Z jednej strony to dobrze, a[...]

4 wskazówki jak odróżnić wysokiej jakości herbatę zieloną Matcha od niskiej jakości

Kupując zieloną herbatę Matcha, warto wiedzieć czym różni się wysokiej jakości Matcha od tej niskiej[...]

1 Comments

Herbata biała, Biała Piwonia czyli Bai Mudan (Pai Mu Tan, Pai Mutan)

Nazwa Bai Mudan (Pai Mu Tan/ Pai Mutan/ Baimudan/ White Peony) oznacza białą piwonię. Dlaczego[...]

Herbaciane kosmetyki. Kosmetyki z herbatą: część 2

Wiadomo, że herbata jest zdrowa, poprawia nam samopoczucie oraz chroni przed starzeniem. Dlaczego więc nie[...]

Skąd się wzięła seledynowa ceramika herbaciana?

Już w IX w produkowano w Chinach charakterystyczną ceramikę o dość grubych ściankach i szaro-zielonym[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.