Powiadom mnie! Wpisz swój email, a my damy Ci znać, kiedy produkt będzie dostępny.
Email Ilość Twój e-mail zostanie wykorzystany tylko do powiadomienia Cię o dostępności.
Zamów książkę "Yerba mate w tydzień" samą lub w zestawie i użyj kuponu na darmową wysyłkę kurierem: 100%mate


Poradnik: Jak zrobić dobrą mrożoną herbatę Ice Tea domowym sposobem z Hibiskusem

Hibiskus to bardzo kwaśna i zdrowa roślina, prosto z Egiptu, gdzie jest narodowym napojem.

Parzenie hibiskusa jest proste i można to robić na dwa sposoby. Można zalać wrzątkiem i parzyć 8 minut lub zalać zimną wodą i „parzyć” nawet kilka dni.

My przygotowaliśmy hibiskus na zimno. Wystarczy dodać troszkę syropu trzcinowego i plasterek cytryny i gotowe.

Inną metodą przygotowania hibiskusa na zimno jest wlanie go (po zaparzeniu i ochłodzeniu) do spieniacza do mleka. Dodajemy trochę syropu trzcinowego i intensywnie spieniamy. Hibiskus zawiera nieco białka dlatego ładnie się pieni. Po chwili powstanie nam takie hibiskusowe piwko. Całość przelewamy do szklanki i gotowe! Piękne różowo-czerwone ice tea z hibiskusa na zimno. Jesteśmy przygotowani na lato!


Dodaj komentarz