ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Recenzja herbaty Dilmah Pure Green

Typ liści: drobne krojone (fannings), torebki ekspresowe.

Gdzie kupić: supermarkety, nie występuje powszechnie, cena 10,59 zł 50 g (cena za 1 kg – 211,8 zł)

Opis dystrybutora: „100% czystej, naturalnej zielonej herbaty, bez dodatków”.

To będzie bardzo krótka recenzja, bo tak naprawdę nie ma o czym pisać, a szkoda. Miałem nadzieję, że kto jak kto ale Dilmah wypuszcza raczej przyzwoite herbaty, a czasami udaje im się nawet bardzo pozytywnie zaskoczyć. Jednak chyba powinni trzymać się czarnej herbaty w przypadku tej zielonej otrzymujemy napar o dość mocnej intensywnej barwie, znikomym aromacie i całkowicie płaskim smaku, który doskonale odzwierciedla smak zielonej herbaty dla przeciętnego konsumenta, czyli „cienka, gorzka i sianowata”. Nie polecam, lepiej napić się czarnej z Dilmah, tak będzie smaczniej.

Dilmah Pure Green

Dilmah Pure Green napar

Dilmah Pure Green napar liście

Zwracajcie dokładniej uwagę na instrukcję zaparzania, bo dopiero przy drugim dokładniejszym zapoznaniu się z nią można odkryć, że poleca się herbatę zaparzyć 70-80 stopiniową wodą, a nie wrzątkiem jak widać to na pierwszy rzut oka.

Dilmah Pure Green parzenie

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Czym słodzić herbatę zamiast cukru? Czym można posłodzić herbatę?

Cukier idzie w parze z herbatą niemalże od samego początku przyjaźni ludzi zachodu z chińskim[...]

2 Comments

Przepis na świąteczną kawę z kminkiem

Chłodne zimowe wieczory i zbliżające się Święta Bożego narodzenia, nastrajają do tego, usiąść przy kominku[...]

Oryginalna tajska herbata na lodzie. Przepis jak zrobić mrożoną herbatę z Tajlandii

Najpopularniejsza herbata w Tajlandii to słynna tajska odmiana ice tea. Można ją kupić nie tylko[...]

Jak parzyć zieloną japońską herbatę Sencha Satsuma?

Prawidłowe parzenie zielonej herbaty Sencha Satsuma jest bardzo proste. Tę herbatę zieloną można parzyć 3[...]

Herbata zielona Hojicha, parzenie herbaty w Shiboridashi

Hojicha to japońska, dość młoda herbata, wyprodukowana pierwszy raz w 1920 roku w Kyoto. Hojicha[...]

Herbata w Korei

Latem herbatę pija się z reguły na zimno, zamiast wody. W restauracjach często herbata, czy[...]

Yerba mate a Indianie i ich zwyczaje

Yerba mate była znana u Indian pod nazwą "ca-a", co w ich języku znaczyło roślinę,[...]

Herbaty ciemne Pu-Erh i Hei Cha

Wiele osób zapewne już wie, że to co potocznie nazywamy w Polsce herbatą czerwoną jest[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.