Powiadom mnie! Wpisz swój email, a my damy Ci znać, kiedy produkt będzie dostępny.
Email Ilość Twój e-mail zostanie wykorzystany tylko do powiadomienia Cię o dostępności.

Przepis na zieloną herbatę Genmaicha na zimno

Metoda zimnego parzenia świetnie nadaje się dla różnych rodzajów zielonej herbaty. Dzisiaj prezentujemy przepis na mrożoną herbatę na bazie zielonej herbaty Genmaicha z prażonym ryżem.

4 łyżeczki zielonej herbaty Genmaicha sypiemy do dużego naczynia (1,2l), zasypujemy kostkami lodu – im więcej lodu tym krócej będzie trwało zimne parzenie. Dolewamy zimną wodę do pełna. Całość wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.

Po godzinie wyciągamy naczynie z herbatą z lodówki, mieszamy i przez sitko zlewamy sobie szklankę mrożonej herbaty. Można też użyć francuskiej prasy do kawy, wtedy tylko ściskamy liście na dole naczynia i możemy przelewać!

Możemy od razu zlać całość i wypić, a mokre liście ponownie zalać zimną wodą z dodatkiem kostek lodu. Polecamy jednak zlać szklankę mrożonej herbaty, a naczynie uzupełnić wodą.

Powyższe czynności powtarzamy, aż napar przestanie nam smakować.

Genmaicha na zimno
Genmaicha na zimno
Zielona herbata Genmaicha na zimno
Zielona herbata Genmaicha na zimno
Zielona herbata Genmaicha na zimno
Zielona herbata Genmaicha na zimno
Mrożona herbata z zielonej herbaty Genmaicha z ryżem
Mrożona herbata z zielonej herbaty Genmaicha z ryżem
Gotowa mrożona Genmaicha
Gotowa mrożona Genmaicha

Dodaj komentarz