ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Sencha japońska vs sencha chińska

Porównaliśmy: liście herbaty japońskiej i chińskiej Senchy, pierwszy i drugi napar oraz rozwinięte liście po parzeniu.


Liście herbaty. Japońska Sencha (z lewej), chińska Sencha (z prawej).


Pierwszy napar. Japońska Sencha (z lewej), chińska Sencha (z prawej).


Drugi napar. Japońska Sencha (z lewej), chińska Sencha (z prawej).

Japońska vs Chińska Sencha
Rozwinięte liście po parzeniu. Japońska Sencha (z lewej), chińska Sencha (z prawej).

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Zasady parzenia herbaty, 10 porad jak parzyć herbatę?

Herbatę można zaparzyć na wiele sposobów. Jest kilka zasad, którymi musicie się kierować ale cała[...]

4 Comments

Jak przygotować tykwę, kalebasę do Yerba Mate, Currado

Currado, czyli szereg zabiegów, którymi musimy ją poddać zanim będzie nadawać się do użytku. Trzeba[...]

Rodzaje zielonej herbaty

Po pierwsze termin zbioru jest ważnym wyznacznikiem jakości i ceny herbaty. Wyróżnić można tutaj herbaty,[...]

Czy czas parzenia herbaty ma znaczenie

Czas parzenia herbaty ma znaczenie. Nawet, gdy wyciągniemy maksymalną ilość rozpuszczalnych składników z liści herbacianych[...]

Oznaczenie miału i pyłu herbacianego

Oznaczenia miału herbacianego FBOPF Flowery Broken Orange Pekoe Fannings. Herbata drobno kruszona zawierająca nieliczne złote[...]

Jak przechowywać herbatę pu-erh

W warunkach domowych doskonale sprawdzą się drewniane pudełka i szufladki przeznaczone do przechowywania herbat prasowanych.[...]

Parzenie kawy a temperatura wody

Dobranie odpowiedniej temperatury wody jest istotnym czynnikiem wpływającym na smak i jakość naparu. Powszechnym błędem[...]

2 Comments

Herbata w Niemczech

Bracia Grimm i obłoczki ze śmietanki, czyli początki herbaty w Niemczech Większość z nas zna[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.