Herbata miętowa, mięta egipska Nana parzenie
Parzenie: 1 łyżka mięty na 200 ml wody, woda o temperaturze 96*C, czas parzenia: 7-10 min.
Kwota: 5.00 zł (z VAT)
Kwota: 5.00 zł (z VAT)
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Komercyjna produkcja wody pochodzącej z roztopionego lodowca przysparza wielu problemów natury technicznej oraz późniejszej dystrybucji.[...]
W praktyce jako pogromca tłuszczu herbata czerwona, co dowiedziono naukowo, pozwala w ciągu miesiąca regularnego[...]
4 Comments
Yerba Mate: Compuesta. Oznaczenie spotykane na opakowaniach yerba mate. Dotyczy mieszanek ziołowych zwykle z tymiankiem[...]
Dziś w Yunnanie herbaty typu Pu-Erh stanowią niemal połowę produkcji. Druga połowa zajęta jest przez[...]
Maghreb to obszar północno-zachodniej części kontynentu afrykańskiego. Jest to nazwa, którą Arabowie nadali ziemią na[...]
Pierwsze swoje własne plantacje herbaciane Portugalczycy założyli jednak nie na Azorach lecz w Brazylii, w[...]
Yerba Mate można parzyć na wiele różnych sposobów. Można parzyć tradycyjnie w kalebasie i pić[...]
First Flush to oznaczenie jakości herbaty związane z kolejnością zbiorów występujące w literowym kodzie jako[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo miło się Pani słucha. Dobra inicjatywa z tym kanałem. Ciekaw jestem, czy docelowo zamysłem jest drugie parzenie wszystkich pozycji z encyklopedii? I czy będą jakieś dłuższe produkcje z Pani udziałem :) ?