ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Przepis na smoothie z zieloną herbatą i ananasem

Do przygotowania zdrowego i energetycznego smoothie z herbatą będziemy potrzebowali: ananasa (najlepiej świeży, ale może być z puszki), 2g zielonej herbaty Matcha, kostki lodu, 3/4 szklanki zimnej wody, cukru (lub syropu cukrowego).

1. Kroimy dwa plasterki ananasa (wycinamy twardą część w środku i obieram ze skórki).

Kroimy ananasa
Kroimy ananasa

2. Jedną łyżeczkę zielonej herbaty Matcha (2g), 4 kostki lodu, odrobinę syropu cukrowego (trzcinowego) i 3/4 szklanki zimnej wody wrzucamy do naczynia.

Dodajemy herbatę Matcha, cukier, kostki lodu i 3/4 szklanki wody
Dodajemy herbatę Matcha, cukier, kostki lodu i 3/4 szklanki wody

3. Wszystko miksujemy za pomocą blendera i przelewamy do szklanki. Można dodać przekrojony plasterek ananasa na ściankę szklanki dla dekoracji.

Miksujemy i przelewamy do szklanki
Miksujemy i przelewamy do szklanki

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Tea & Coffee World Cup 2014

Tea & Coffee World Cup 2014 to blisko 100 wystawców i wiele zróżnicowanych wydarzeń edukacyjnych,[...]

Czarna herbata Keemun Mao Feng

Herbata ta ma ciemne, długie, niepołamane oraz skręcone listki i swoim wyglądem przypomina zieloną herbatę[...]

Herbaty dobre na trawienie po świętach

Święta są okazją do nieco bardziej swobodnego podejścia do jedzenia. Wstrzymujemy na kilka dni diety,[...]

Kofeina działanie, zawartość kofeiny w herbacie. Czy herbata zawiera teinę?

Kofeina niezależnie od pochodzenia (z kawy – kofeina, z herbaty – teina, z mate –[...]

2 Comments

Herbata zielona Liu An Gua Pian właściwości, historia, produkcja

Smak i aromat tej herbaty opisywane są jako niezwykle orzeźwiające i roślinne. Doszukać się można[...]

Skąd pochodzi herbata? Birma czy Chiny?

Skąd pochodzi herbata? Jej początki umiejscawia się w obrębie dzisiejszej Mjanmy, a niegdysiejszej Birmy, w[...]

Herbata w Iranie. Historia perskiej herbaty

Pierwsze krzewy herbaciane pojawiły się w Iranie w 1901 roku, po tym gdy irański ambasador[...]

Ruanda FOP Rukeri – czarna herbata: parzenie, opinie

Herbatę zaparzyłam wodą o temperaturze 95 stopni. Użyłam 3 gramy suszu i parzyłam przez 2[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.