ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Ile minut muszę czekać aż woda w czajniku będzie miała 80°C? – to pytanie słyszymy bardzo często. A oto wyniki naszych pomiarów.

Jeśli zagotujemy 1 litr wody w czajniku elektrycznym, to bez otwierania górnej pokrywki woda osiągnie temperaturę 80 stopni dopiero po 16 minutach,  jeśli jednak po zagotowaniu podniesiemy pokrywkę znacznie przyspiesza to stygnięcie i zajmuje to 6 minut.

Próby pomiarowe wykonaliśmy na dwóch różnych czajnikach i uśredniliśmy wyniki.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Yerba mate zdrowsza niż zielona herbata? Polifenole

Ogólna kompozycja polifenoli w mate i herbacie ze zrozumiałych przyczyn różni się znacznie. O ile[...]

Herbata oolong Tie Guan Yin: parzenie, historia, właściwości

Herbata oolong, niebieska, lub turkusowa według innych systemów nazewnictwa. Zaliczana jest do niżej fermentowanych oolongów.[...]

Zielona herbata a cukrzyca

Zielona herbata jest odpowiednim napojem dla osób z cukrzycą. Nie tylko będąc bogatym w prozdrowotne[...]

Yerba mate cedron

Yerba Mate: Cedron. Zioło pochodzące z ameryki łacińskiej dodawane często do mieszanej yerba mate con[...]

Czym jest yerba mate?

Dla osób lubiących eksperymentować, świat mate daje wiele miejsca do popisów. Znane są nie tylko[...]

Jak parzyć żółtą herbatę, właściwości, pochodzenie, produkcja żółtej herbaty

Herbata żółta wywodzi się z Chin, jak większość herbat. Dlaczego żółta? Jedni uważają, że chińczykom[...]

Herbata Hampstead Darjeeling Organic Fair Trade test, opinie

Napar z Hampstead Darjeeling Organic jest czerwono-brązowy. Zapach - przyjemny lekko kwiatowy, ale daleko mi[...]

Herbaciane rekordy Guinnessa. Rekordy Guinnessa związane z herbatą

Czym jest księga rekordów Guinnessa każdy zapewne wie. Nie każdy wie jednak, że początkowo nie[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.