ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Jak Zrobić Owocowe Yerba Mate w Owocach (i Orzechach)

Jak zrobić matero do Yerba Mate z kokosa, jabłka, grejpfruta, ananasa i melona? Zobacz jak łatwo przygotować własnoręcznie owocowe naczynie do Twojej ulubionej Yerba Mate.

Yerba mate w owocach to bardzo przeze mnie lubiany przepis, który wśród licznych zalet posiada także tę, że umożliwia poczęstowanie mate większą grupę znajomych, mimo braku naczyń do jej picia. Daje także spore pole do popisu w łączeniu różnych smaków i jest świetnym pomysłem na nadanie nieco bardziej tropikalnego i egzotycznego klimatu każdej imprezie i spotkaniu przyjaciół.

Składniki do yerba mate w owocach:

  • Duże owoce w ilości takiej, ile przygotowanych ma być porcji (mogą być różnego rodzaju melony, ananas, duże cytrusy oraz duże jabłka),
  • susz yerba mate w odpowiedniej ilości, około 2 łyżki na porcję,
  • dzban lub duży termos zimnej wody z lodem.

Przepis na yerba mate w owocach:

  • Owoce otworzyć odkrawając górną część tworząc coś na krztałt wieka.
  • Odsłonięty miąższ wybrać specjalną łyżką do drylowania owoców lub zwykłą łyżką tak, by utworzyć naczynie.
  • Wsypać do wydrążonego owocu mate, włożyć bombillę, wrzucić kilka kostek lodu i zalać lodowatą wodą.

Warto wiedzieć: Owoce będą wypuszczały sok do mate, co nada jej dodatkowych nut smakowych, lepiej zatem użyć mate niczym nie aromatyzowanej by ustrzec się przed nieoczekiwanym efektem smakowym.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Po czym poznać, że matero i yerba mate jest spleśniałe? Test

Wiele osób pyta i zastanawia się po jakim czasie matero pełne liści ostrokrzewu paragwajskiego (yerba[...]

Bubble Tea nie taka zdrowa. Lepiej zrobić samemu, niż kupować gotową

Dystrybutorzy w procesie komponowania własnej bąbelkowej herbaty sugerują dodatki, które nie tylko nie mają nic[...]

Herbata po Hassańsku. Przepis na herbatę po Hassańsku

Do przygotowania herbaty po Hassańsku potrzebujemy cukier, który musimy karmelizować. Da nam on rewelacyjny, słodki[...]

Benifuki. Czarna herbata z Japonii

Każdy kto myśli, że Japonia to kraj herbaty zielonej... będzie miał rację. Nie da się[...]

Sztuczne i naturalne aromaty w herbacie

Coraz częściej sięgamy po herbaty aromatyzowane. W ciągu ostatnich dwudziestu lat produkcja herbat aromatyzowanych wzrosła[...]

1 Comments

Herbata Ahmad Tea Green Tea, opinie

Zielona herbata Ahmad Tea z dodatkiem Chun Me. Napar pachnie bardzo przyjemnie zieloną herbatą i[...]

Dlaczego kawa jest kwaśna? Kawy o niskiej kwasowości

Spór o kwasowość to wynik tego, że juz dawno zapomnieliśmy, że to co pijemy, to[...]

Zbiory herbaty – kiedy?

W zależności od regionu geograficznego, zbiór herbaty odbywa się o różnych porach roku i ma[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.