ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Znakomity słomkowy, orzeźwiający napar! Przepiękna zieleń tej herbaty i zapach działały na wszystkie zmysły. Trzy wyśmienite parzenia, ze wskazaniem na drugie (wtedy Kukicha dała z siebie wszystko).

Czwarte parzenie to już raczej wspomnienie po wypitej przed chwilą, bardzo dobrej japońskiej herbacie.

Cztery parzenia herbaty Kyoto Kukicha

3 małe łyżeczki liści zalałem ok. 200ml wody: pierwsze parzenie: 1 min, 70°C; drugie 1:15 min, 70°C; trzecie 1:30, 80°C, czwarte 3 min, 80°C.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Espresso z rooibosa? Przepis na herbatę rooibos z mlekiem

Jak smakuje espresso z rooibosa? Samo espresso na świeżo zmielonym rooibosie niewiele różni się w[...]

Wielki Test Ekspresowych Herbat

Wielki test ekspresówek! Parzyliśmy i ocenialiśmy dostępne na rynku herbaty ekspresowe. Zobacz na subiektywny test!

Herbata zielona Kokeicha. Herbata ala makaron

Jak wygląda parzenie herbaty Kokeicha? To kolejna zaskakująca sprawa w tej herbacie, ponieważ używamy wody[...]

Herbata Bio Chai Latte, opinie

Herbata Bio Chai Latte jak i podobne jej produkty przeżywają ostatnimi czasy rozkwit na naszym[...]

Patyki, liście i pył w yerba mate – test smaku poszczególnych frakcji

Po co w yerba mate łodyżki? Przywykliśmy do obecności łodyżek w suszu yerba mate do[...]

Natsume

Natsume. Naczynie do przechowywania herbaty matcha w czasie japońskiego rytuału picia herbaty. Najczęściej wykonana jest[...]

Przegląd yerba mate: Playadito (ostrokrzew paragwajski), opinie

Smak i aromat yerba mate z kooperatywy Liebig dla wielu osób pozostawia sporo do życzenia.[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.