Znakomity słomkowy, orzeźwiający napar! Przepiękna zieleń tej herbaty i zapach działały na wszystkie zmysły. Trzy wyśmienite parzenia, ze wskazaniem na drugie (wtedy Kukicha dała z siebie wszystko).
Czwarte parzenie to już raczej wspomnienie po wypitej przed chwilą, bardzo dobrej japońskiej herbacie.
Cztery parzenia herbaty Kyoto Kukicha
3 małe łyżeczki liści zalałem ok. 200ml wody: pierwsze parzenie: 1 min, 70°C; drugie 1:15 min, 70°C; trzecie 1:30, 80°C, czwarte 3 min, 80°C.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
71 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Herbata w sporcie. Dlaczego warto zaparzyć Rooibosa i Yerba mate do bidonu?
Kiedy potrzebujemy orzeźwienia, pobudzenia, nawodnienia i witamin, świetnie sprawdzi się herbata. Rooibos, yerba mate, a[...]
paź
Biała wędzona herbata Pai mu tan Lapsang Fuding, parzenie
O Lapsang Souchung pewnie większość z nas słyszała lub nawet jej próbowała. To dość specyficzna[...]
lis
Dlaczego herbata jest gorzka?
Zawartość substancji gorzkich w herbacie zależy od wielu czynników, ponieważ wynika z różnej ilości kofeiny[...]
cze
Na co wpływa terroir w kawie?
Terroir jest czynnikiem, który decyduje o tym, że ta sama roślina uprawiana w podobnych warunkach,[...]
kwi
Jak zrobić Lipton Ice Tea Lemon, jak zrobić Lipton Ice Tea Green Tea
Na Waszą wyraźną prośbę przedstawiamy prostu sposób na zrobienie Ice Tea jak ze sklepu, jednocześnie[...]
sie
Schudłam pijąc yerba mate? Yerba mate efekty (utrata wagi)
Temat wspomagania procesu odchudzania przez yerba mate budzi żywe zainteresowanie i czasem mam nawet wrażenie,[...]
kwi
Yerba mate po paragwajsku – jak dobrze zaparzyć ostrokrzew?
Paragwaj ma nieco inne zwyczaje związane z piciem mate. Najpopularniejsze tutaj okazuje się tereré czyli,[...]
lip
Obróbka kawy: od ziarenka po filiżankę. Jak obróbka kawy wpływa na smak i jakość?
Od wieków wiedza na temat sposobu jej uzyskania z owoców krzewu kawowca, jak i proces[...]
lis