ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Masala Chai, jak zrobić samemu w domu rozgrzewającą herbatę korzenną

Jak zrobić mieszankę przypraw i korzeni Masala Chai, która rozgrzeje nas w jesienne wieczory? Wystarczy kardamon, cynamon, czarny pieprz… może być też lukrecja i tak na prawdę możecie dodać czego tylko zapragniecie. Wszystko mielimy w moździerzu i gotujemy z mlekiem i wodą w garnku. Dodajemy czarną herbatę, zmniejszamy ogień i chwilę tak trzymamy. Słodzimy i gotowe!

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Jak parzyć Yerba Mate w szklance, czy można parzyć Yerba Mate w kubku?

Yerba Mate można parzyć na wiele różnych sposobów. Można parzyć tradycyjnie w kalebasie i pić[...]

Jak przechowywać mieloną kawę? Mrozić w lodówce lub zamrażarce?

Próby przedłużania czasu przydatności do spożycia kawy zawsze przypominają walkę z wiatrakami. Proces utleniania się[...]

Czarna herbata: właściwości negatywne

Ogólnie rzecz ujmując herbata, jak i wszystko co jemy czy pijemy, może mieć negatywne skutki[...]

Pajarito, Indega, La Rubia: Test Yerba Mate Paragwajskich, Opinie

Yerba Mate Pajarito vs Yerba Mate Indega vs Yerba Mate La Rubia. Porównanie Paragwajskich Yerba[...]

Herbata zielona Genmaicha, herbata z ryżem, popcornem; parzenie zielonej herbaty

Herbata zielona Genmaicha jest to herbata japońska, ale obecnie produkowana jest również w Chinach. Mai[...]

Wszystkie metody obróbki kawy: różnice, opinie

Metoda obróbki kawy (ang. processing) to sposób, w jaki wydobyto pestki wiśni kawowca z okrywającego[...]

Ile kalorii ma herbata?

Herbata czarna posiada 1 kcal, z głównych składników wymienia się tutaj 0,3g węglowodanów. Herbata zielona[...]

Sosnowa Yerba Mate na zimę

Na zimę większość z nas zamienia się w leniuszków, sączących godzinami wymyślne herbatki. Dlatego dzisiaj[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.