Jak zrobić dobre Ice Tea z Yerba Mate?
1. Do szklanki wsypujemy 1 dużą łyżkę Yerba Mate, dodajemy lód i zalewamy zimną wodą. Czekamy 10-15 minut (można na ten czas postawić szklankę w lodówce). Następnie otrzymany napar przecedzamy do shakera i dolewamy 1 dużą łyżkę syropu (najlepiej cytrynowego) i całość szejkujemy (dzięki temu otrzymamy piękną piwną pianę). Pozostaje nam już przelać naszą zmrożoną Yerba Mate do szklanki.
2. Do drugiej metody potrzebujemy Yerba Mate Instant. 1 małą łyżeczkę Yerba Mate zalewamy w szklance zimną wodą i dodajemy lód. Dolewamy 1 dużą łyżkę syropu (najlepiej cytrynowego) i całość szejkujemy (dzięki temu otrzymamy piękną piwną pianę). Pozostaje nam już przelać naszą zmrożoną Yerba Mate do szklanki.
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos Funky Lemon naturalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
72 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
6 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Historia picia herbaty
Pierwszą herbatę zaparzył... wiatr. To on bowiem według legendy strącił z drzewa listki herbaciane, które[...]
sie
Kwas GABA gama aminomasłowy w zielonej herbacie
Kwas gama aminomasłowy nazywany skrótem GABA jest jednym ze składników herbaty. Osoby zajmujące się kulturystyką[...]
lis
Jak parzyć yerba mate po argentyńsku? Porady
Jaką mate pija się w Argentynie? Jest to mate liściasta o średniej wielkości listków zawierająca[...]
sie
Yerba mate de ruso
Yerba mate de ruso to nazwa naparu przyrządzanego z yerba mate z dodatkiem soku owocowego[...]
Związki chemiczne w herbacie, polifenole, aminokwasy, enzymy, pigmenty, węglowodany, alkaloidy, minerały, substancje lotne
Najważniejszymi związkami w świeżych liściach herbaty odpowiedzialnymi za odpowiedni produkt końcowy są: polifenole, aminokwasy, enzymy,[...]
cze
Parzenie herbaty z technicznego punktu widzenia, parzenie herbaty technicznie
Większość herbaty produkowanej na świecie jest po prostu jednym z towarów, a więc jest przedmiotem[...]
maj
Skąd pochodzi herbata?
Herbata jako roślina pochodzi z południowej Azji. Konkretnie zaś z południowo-zachodnich Chin, Mjanmy (niegdysiejszej Birmy),[...]
wrz
Dlaczego kawa jest kwaśna? Kawy o niskiej kwasowości
Spór o kwasowość to wynik tego, że juz dawno zapomnieliśmy, że to co pijemy, to[...]
lis