Herbata zielona Hojicha Isecha, opinie
Jesiennych smaków ciąg dalszy i tym razem japońska herbata prażona Hojicha Isecha idealnie wpasowała się w coraz to chłodniejsze i ciemniejsze wieczory.
Prażenie liści zielonej herbaty za każdym razem daje zaskakujące efekt. Nawet zagorzali przeciwnicy zielonej herbaty dają się zaskoczyć temu dymnemu smakowi, który jednocześnie jest lekki i delikatny, całkowicie pozbawiona zielono herbacianej goryczy. I taka również jest „Hojicha Isecha”, pełna dymnych i drewnianych nut smakowych, które balansowane są poprzez warzywną słodycz w posmaku.
Bardzo niewielka zawartość kofeiny pozwala spokojnie delektować się nią nawet późną porą. Kolor naparu całkowicie odbiega od standardowej barwy zielonych herbat japońskich, jednoznacznie przywołując na myśl co „ciemniejsze” oolongi. Jeden z jesiennych faworytów.
Kraj pochodzenia: Japonia, wyspa Honshu, prefektura Mie, plantacja Marunaka seicha.
Skład: herbata zielona.
Wygląd liści: duże kawałki liści z dolnej części krzewu i kawałki łodyg.
Kolor naparu: delikatny bursztynowy.
Metoda parzenia: 2g na 120ml.
Czas parzenia: 1. 30 sekund 2. 2 minuty.
Temperatura wody: 90 stopni.
Cena: 13zł / 50g – 260zł / 1kg
Pyszne rooibosyZobacz wszystkie
Herbata rooibos eggnog 50g
Herbata rooibos banan z czekoladą 50g
Herbata rooibos ananasowo cytrynowy sorbet 50g
Herbata rooibos Rooibos zielona 50g
Herbata rooibos pomarańcza naturalna 50g
Herbata rooibos tropikalna 50g
Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy
Poznaj produkty Czajnikowy.pl
Herbata czysta
179 Produkty
Herbata aromatyzowana
73 Produkty
Herbata zielona matcha
15 Produkty
Herbata czerwona pu-erh
7 Produkty
Herbata owocowa i ziołowa
85 Produkty
Yerba mate aromatyzowana
34 Produkty
Przeczytaj również
Herbata biała Yin Zhen parzona na zimno i klasycznie
Yin Zhen to bez wątpienia słynna herbata. Zaliczana do jednej z dziesięciu wielkich herbat chińskich,[...]
cze
Przepis na Touarega marokańską herbatę zieloną z miętą i cukrem, porady
Aby zaparzyć herbatę po marokańsku jest nam potrzebna oczywiście zielona herbata oraz mięta - to[...]
sty
Najlepsza herbata w ciąży. Co pić w podczas ciąży? Przepis na ziołową herbatę dla kobiet
Na rynku możemy spotkać kilka propozycji herbat dla kobiet w ciąży. Niestety producenci potrafią bardzo[...]
wrz
Herbata cold brew – ile może stać parzona na zimno?
Całkiem inną kwestią jest jak długo można pozostawić zaparzone cold brew po przygotowaniu. Należy je[...]
lip
Herbata pu-erh – jak parzyć?
Pu-Erhy to herbaty nadające się do wielokrotnego parzenia. Poza pierwszą preinfuzją możemy przeprowadzić kilka parzeń[...]
sie
Herbata czarna Yunnan Imperial Organic, parzenie, opinie
Yunnan (Yúnnán Shěng, 云南省) to górzysty region w południowo zachodnich Chinach. Graniczy on z Laosem,[...]
gru
Zielona kawa: parzenie zielonej kawy
Jak zaparzyć zieloną kawę? Parzenie zielonej kawy jest bardzo proste, ale czasochłonne. Niestety ziarna zielonej[...]
sie
Czy herbata owocowa jest zdrowa?
Odpowiedź na pytanie czy takie napary są zdrowe nasuwa się nam więc sama. Są zdrowe[...]
lip