ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Adam przetestował na sobie duże codzienne dawki kofeiny z kawy. Przez pierwsze 2 tygodnie pił duże ilości kawy, aby z dnia na dzień rzucić ją na tydzień.

„W pierwszych dniach miałem bardzo negatywne doświadczenia związane z przyjmowaniem dużych dawek kofeiny, nie czułem się dobrze, mój organizm chciał ciągle pracować, a mózg mówił: idź spać. Czułem duży dysonans. Już drugiego dnia zatrułem się kofeiną i doświadczyłem efektu podobnego do kaca. Od 5 dnia spożywam 5 kaw dziennie i lepiej się czuję – nie mam problemu z zasypianiem. Mam wrażenie, że uodparniam się na działanie kofeiny. Obecnie zbliżam się do granicznej bezpieczniej dawki kofeiny, czyli około 6mg na 1 kg masy ciała.”

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Yerba mate chimarrao

Yerba Mate: Chimarrao. Brazylijska odmiana yerba mate o drobno mielonych liściach. Zawiera 70% listków i[...]

Zimne parzenie (cold brew) vs. ciepłe parzenie: różnice

W zimnej wodzie dobrze rozpuszczają się aminokwasy, których obecność w naparze wiąże się z cenionymi[...]

Matcha Shake, jak zrobić shake z zieloną sproszkowaną herbatą Matcha

Do przygotowania szejka z Matchą potrzebujemy zieloną sproszkowaną herbatę Matcha, mleko i syrop trzcinowy. Do[...]

Przegląd yerba mate: Rosamonte (ostrokrzew paragwajski), opinie

Aromat mate Rosamonte jest wyraźny i zdecydowany. Mówi się czasem, że to mate dla miłośników[...]

Herbata ziołowa na alergię: rumianek, parzenie

Rumianek to zioło, o którym każdy słyszał, zapewne znamy jego smak i zapach nie tylko[...]

Rooibos tea: produkcja. Jak produkowany jest rooibos? Uprawy

Uprawiany rooibos żyje około 6 lat z czego 4 lata to okres zbierania plonów. Sama[...]

Biała herbata Snow Buds Leopard Premium parzona na zimno

Biała herbata nie jest poddawana utlenianiu podczas procesu produkcji. Dzięki temu jej listki i pączki[...]

Gaiwan. Symbol nieba, człowieka i ziemi

Gaiwan: czarka z przykrywką (gai- przykrywka, wan- czarka), to bardzo przydatne naczynie do parzenia herbaty.[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.