ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY

Mówi się, że nie ma sensu naprawiać skoro nic się nie zepsuło. Mogłoby to być motto marki La Rubia, która z biegiem lat nie zmienia się ani trochę. Rodzinna firma pana Tishlera produkuje te yerba mate cały czas dokładnie w ten sam sposób, nic nie robiąc sobie z postępu. Nie zmieniono opakowania, sposobu produkcji, nie dodano nowych wersji tej mate. Nie ma nawet strony internetowej, nie korzysta się również z mediów społecznościowych. Można by pomyśleć, że taka firma nie powinna istnieć, a tym bardziej istnieć na rynku międzynarodowym. Tymczasem La Rubia radzi sobie świetnie będąc cenioną za swą niezmienność i tradycyjny smak. Oraz swego rodzaju niszowość.

Co oznacza nazwa La Rubia?

Słowo La Rubia oznacza blondynkę i taka też grafika znajduje się na charakterystycznym fioletowym opakowaniu. Nie wiemy o niej jednak nic więcej, a domysły każą nam przypuszczać, że wizerunek jak i nazwa nie są przypadkowe. W ofercie firmy nie znajdziemy nic innego niż zwykłą wersję La Rubia. Nie ma mieszanki ziołowej, ani wersji sueve czy despalady. Są tylko dwie wielkości opakowania.

Jak produkowana jest yerba mate La Rubia?

Produkcja tej mate jest organiczna i limitowana. Nie jest to blend pochodzący z różnych plantacji, których liście skupowane są przez dużego producenta i mieszane według receptury. Tutaj mamy do czynienia z rodzinną firmą i ich plantacją. Przy produkcji La Rubia pracuje ponad 20 osób. Limit produkcji zaś oznacza, że tyle yerba mate ile wyrosło i ile się przetworzyło jest na sprzedaż i na więcej trzeba czekać do następnych zbiorów.

Yerba mate La Rubia 500g
Yerba mate La Rubia 500g

Jak smakuje yerba mate La Rubia?

Co czyni taką mate jak ta tak popularną na całym świecie? Jej wyjątkowy smak i charakter. Yerba ta produkowana jest tradycyjnie przy użyciu niezbyt nowych urządzeń. Jest dymiona i sezonowana dwa lata. Smak tej mate jest wyjątkowy. Dymny i szorstki jak przystało na paragwajskie mate. Znajdziemy tutaj też nuty tytoniu i wiśni, a także muśnięcie gorzkiej czekolady. Najwięcej daje z siebie przy pierwszym parzeniu.

Yerba mate La Rubia – dla kogo?

Komu można polecić tę yerba mate? Na pewno miłośnikom yerby paragwajskiej, zwłaszcza takiej, która lepiej smakuje na ciepło. Nadaje się zarówno dla początkujących, chcących poznać smak Paragwaju jak i dla wytrawnych smakoszy. Nie spodoba się raczej miłośnikom smaków bardziej roślinnych i lżejszych mate argentyńskiej.

Pyszne rooibosyZobacz wszystkie

Youtube Czajnikowy.plWszystkie filmy

Poznaj produkty Czajnikowy.pl

Przeczytaj również

Cold brew coffee – kawa na zimno: działanie, właściwości, przepis

Jak przygotować litr zimnej, orzeźwiającej kawy na letnie upalne dni? Będziemy potrzebowali dużego, czystego naczynia.[...]

Mrożona herbata z czarnym bzem, przepis

Do przygotowania pysznego syropu z czarnego bzu, który będzie świetnym dodatkiem do mrożonej herbaty potrzebujemy:[...]

Jak usunąć pleśń z tykwy? Czyszczenie tykwy

Poniższe instrukcje warto zastosować do wszelkich organicznych naczyń, zwłaszcza tykw, w których rozwinęła się pleśń.[...]

Liść oliwny dla dzieci? Herbata z liścia oliwnego, zastosowanie, parzenie, właściwości

Według mnie największą zaletą jest ciekawy smak i piękna prezencja w filiżance. Liście oliwki można[...]

Ciastka Hipopotamy z zieloną herbatą Matcha: zdjęcia czytelniczki

Widoczne w cieście grudki to smażona skórka - tym razem z cytryny: obraną skórkę kroi[...]

Herbata zielona

Herbata zielona to napar przyrządzany z liści herbaty Camellia Sinensis. Liście zostały poddane utlenianiu, czyli[...]

Paluszki Mister Choc z czekolady deserowej z nadzieniem o smaku mięty i zielonej herbaty, opinie

W składzie produktu nie znajdziemy jakiejkolwiek herbaty, a tym bardziej jej zielonej wersji. Są za[...]

Herbata prasowana Zhangping Shui Xian: parzenie, opinie

Zhang Ping Shui Xian (漳平 水仙- zhāng píng shuǐ xiān ) jest to oolong pochodzący[...]

Dodaj komentarz

Powiadom o dostępności Proszę podać adres e-mail, który zostanie użyty tylko do poinformowania, że produkt wrócił do naszego magazynu.