W czym parzyć herbatę?
Na rynku dostępne są dziesiątki czajników, czarek, filiżanek, ale także bardziej zaawansowane sprzęty do parzenia, jak gaiwany czy shiboridashi. Co trzeba o nich wiedzieć przed zakupem?
Kwota: 140.00 zł (z VAT)
Kwota: 140.00 zł (z VAT)
ZAŁÓŻ KONTO, ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA RABATY
Na rynku dostępne są dziesiątki czajników, czarek, filiżanek, ale także bardziej zaawansowane sprzęty do parzenia, jak gaiwany czy shiboridashi. Co trzeba o nich wiedzieć przed zakupem?
Mleko, cukier, miód, a może sól i masło? Czego dodać do herbaty? Do jakiej herbaty[...]
Yerba mate, mate amargo to nazwa naparu przyrządzanego z yerba mate w postaci klasycznej bez[...]
Wkrótce otworzymy dla Was lokal mogący pomieścić 20 osób w Katowicach przy ulicy Francuskiej 15.[...]
Na pytanie o to, czym jest dla Argentyńczyka yerba matę Cristha Arnzten odpowiada, że mate[...]
Taragui to kolejna marka produkowana przez Las Marias, czyli grupę produkującą mate pod kilkoma znanymi[...]
Po pierwszym kontakcie z herbatą, Europejczycy sądzili, że czarna i zielona herbata pochodzą z różnych[...]
Ceremonie herbaciane zarezerwowane są na specjalne okazje. Tymczasem dzień powszedni również kreci się wokół herbata.[...]
Crema to święty Graal każdej wypełniającej filiżankę swoją oleistą materią, przekraczającą 8% TDS kawy. Bardziej[...]
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Po obejrzeniu tego odcinka mam pewną sugestię. Ponieważ fanem herbaty stałem się nie tak dawno temu by uniknąć błędów podczas parzenia ułatwiłem sobie sprawę nabywając taki oto wynalazek:
h**ps://youtube.com/watch?v=cj4aH4t1vkk
Muszę przyznać, że sprawdza się znakomicie (mam w chwili obecnej 15 gatunków różnych herbat) i może warto powiedzieć o tym wynalazku w Waszym wideo blogu. Oczywiście nie ma to wiele wspólnego z tradycją parzenia herbaty i jest to raczej coś dla „gadżeciarzy”, ale zapewniam że efekt końcowy jest wyśmienity (bardzo smaczne napary) a o to przecież chodzi :)
Nim nabyłem ten „wynalazek” najczęściej pijałem herbaty czarne ze względu na łatwość parzenia i brak czasu na zabawę z mieszaniem zimnej/ciepłej wody, czy też przelewaniem wody po czajniczkach/kubkach. A teraz białe, zielone, oolongi pijam na codzień :)